ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας για παραίτηση Σκαλιά: «Αμειβόταν με 250 ευρώ – Δεν ήταν πικραμένος με τον Κ. Χαμπιαούρη» - VIDEO

Υπ. Παιδείας για παραίτηση Σκαλιά: «Αμειβόταν με 250 ευρώ – Δεν ήταν πικραμένος με τον Κ. Χαμπιαούρη» - VIDEO

Την παραίτηση του συμβούλου του Γιώργου Σκαλιά, σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι στο υπουργείο δούλευε στην βάση συμβολαίου το οποίο έληγε σε 10-15 ημέρες από την ημέρα που υποβλήθηκε η παραίτηση.

Ο κ. Σκαλιάς στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ την Παρασκευή (21/9) δήλωσε ότι, 10 ημέρες αφότου ανέλαβε θέση συμβούλου του υπουργού Παιδείας, ο κύριος Χαμπιαούρης τον είχε απαλλάξει από κάποια καθήκοντα, γιατί του το ζήτησαν οι συντεχνίες. Ωστόσο οι συντεχνίες διέψευσαν ότι έθεσαν τέτοιο όρο στον υπουργό.

Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη δήλωση, ο κ. Χαμπιαούρης είπε: «Ο κ. Σκαλιάς δεν έφυγε από εδώ γιατί ο υπουργός Παιδείας του είπε να μην βγαίνει στα ΜΜΕ. Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είχαμε πει ότι ήταν καλά να μείνουμε λίγο πίσω από την δημοσιότητα, για να δούμε αν μπορούμε με άλλους τρόπους να επιλύσουμε τις διαφορές. Για να μην προκαλούμε».  Σύμφωνα με τον υπουργό, η παράκληση προς τον κ. Σκαλιά αυτή ήταν.

Σε ερώτηση της παρουσιάστριας της εκπομπής «Μεσημέρι και κάτι» αν επικαλέστηκε ότι οι συντεχνίες δεν ήθελαν τον κ. Σκαλιά γι’ αυτό και τον απάλλαξε από κάποια καθήκοντα, ο υπουργός απάντησε: «Δεν τον έχω απαλλάξει καθόλου τον κ. Σκαλιά από κανένα καθήκον», ενώ τον χαρακτήρισε πολύ καλό του φίλο και συνεργάτη και επισήμανε ότι στο μέλλον θα είναι ένας ξανά ένας πολύ καλός του σύμβουλος, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα επανέλθει σε άλλο πόστο.

Όσον αφορά την παραίτηση του κ. Σκαλία, ο υπουργός επισήμανε ότι έγινε για καθαρά προσωπικούς του λόγους. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο συμβόλαιο υπό το οποίο εργαζόταν ο κ. Σκαλιάς ως σύμβουλός του, το οποίο όπως είπε ο κ. Χαμπιαούρης ήταν για τέσσερις μήνες και αμειβόταν με 250 ευρώ.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο, έληγε σε 10-15 ημέρες από την ημέρα που εγκατέλειψε την θέση ο κ. Σκαλιάς, ωστόσο υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

«Οι πόρτες του γραφείου μου είναι ανοικτές» είπε για τον κ. Σκαλιά ο υπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρώην πλέον σύμβουλός του, δεν ήταν πικραμένος με τον ίδιο. 

Δείτε πιο κάτω τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top