ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η μέρα των ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ στην Ελλάδα – Τι ΕΓΙΝΕ στα τρία παιχνίδια

Η μέρα των ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ στην Ελλάδα – Τι ΕΓΙΝΕ στα τρία παιχνίδια

Ο Ατρόμητος κέρδισε 2-0 τη Λάρισα, με περιπετειώδες γκολ του Μπρούνο και το «παρθενικό» του Ουγκράι, διατηρώντας το αήττητο εντός έδρας σερί απέναντί της που κρατάει από το 2005, ενώ πέρασε και πρώτος.

Η δύναμη της έδρας επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση του Ατρόμητου με τη Λάρισα, καθώς οι Περιστεριώτες επιβλήθηκαν των «βυσσινί» με 2-0, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, δίνοντας έτσι συνέχει στο αήττητο εντός έδρας σερί που «τρέχουν» απέναντί τους εδώ και 13 χρόνια!

Ο Μπρούνο σημείωσε με περιπετειώδη τρόπο το 1-0, στο 54’, για να έρθει ο Ουγκράι στο 85’ και να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ατρομήτου, στη δεύτερη μόλις εμφάνισή του, καθαρίζοντας τη νίκη απέναντι στη Λάρισα, η οποία αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 70ο λεπτό, μετά την δικαιολογημένη αποβολή του Χούμπτσεφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα…

Έτσι, ο σύλλογος των δυτικών προαστίων πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα, παραμένει αήττητος και -προσωρινά- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την ώρα που η ΑΕΛ, που έβγαλε ανακοίνωση στην διάρκεια της αναμέτρησης, έμεινε μακριά από το «τρίποντο» για τρίτη σερί αγωνιστική.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μάλλον «μουδιασμένα», ψάχνοντας να βρουν τα «πατήματά» τους. Όσο περνούσε ο χρόνος, ωστόσο, ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που ανέλαβε τα ηνία, έχοντας την κατοχή της μπάλας και τις φάσεις για να σκοράρει.

Όμως, ο Κουλούρης κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Ρισβάνης αποδείχτηκαν άστοχοι, ο πρώτος εις διπλούν μάλιστα, με ένα σουτ στο 12΄και άλλη μια προσπάθεια στο 18’, ενώ ο δεύτερος στη φάση του 25ου λεπτού με την κεφαλιά του να περνάει άουτ! Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Βασιλακάκη, τρία λεπτά αργότερα, με αποτέλεσμα να μην έρθει το… πολυπόθητο τέρμα, παρά τις οκτώ τελικές προσπάθειες…

Η Λάρισα από την άλλη πλευρά, αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική αξιόλογη φάση της καταγράφηκε στο 37ο λεπτό κι έμεινε ημιτελής, αφού ο Μόρσι δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά, στη σέντρα του Ντέλετιτς.

Στην επανάληψη, οι «βυσσινί» άλλαξαν με το… καλημέρα πρόσωπα και σύστημα, σε μια προσπάθεια του Σωτήρη Αντωνίου να αλλάξει τα… κακώς κείμενα της ομάδας του και να «φανεί» περισσότερο στο γήπεδο. Μάλιστα, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παρουσιαστούν αρκετά πιο… δραστήριοι, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Με τους Λεοζίνιο και Πίτι να «πρωταγωνιστούν» στις δύο καλύτερες φάσεις για την ομάδα τους, αλλά το γκολ να μην έρχεται ούτε στο 47’, ούτε και στο 52’…

Κι αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε το… 1-0, δύο λεπτά αργότερα, έστω και με… περιπετειώδη τρόπο, με τον Μπρούνο να παίρνει την κεφαλιά, τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Γρομητσάρη, να παίρνει φάλτσα και να καταλήγει στην εστία του Κρίστινσον, που προλαβαίνει να διώξει σε πρώτο χρόνο αλλά τον Μπρούνο να… επιμένει και με τη βοήθεια του δοκαριού να τη στέλνει στα δίχτυα!

Στη συνέχεια, μάλιστα, ανέβασε στροφές και ο Ουγκράι, που «προειδοποίησε» τον αντίπαλο γκολκίπερ στο 68’, ενώ δύο λεπτά μετά ο Χούμπτσεφ άφησε τη Λάρισα με δέκα παίκτες και τα πρώτα σημάδια κατάρρευσης… έκαναν την εμφάνισή τους.

Ο Βασιλακάκης δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στο 73ο λεπτό, κάτι που έκανε ωστόσο ο Ουγκράι πέντε λεπτά πριν το τέλος, με τον Ούγγρο στράικερ να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, μετά από πάσα του Μάντσον, και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Κρίστινσον να «καθαρίζει» τη νίκη για τον Ατρόμητο…

Μάλιστα, στο 89’, ο Ατρόμητος έφτασε κοντά και στο 3-0, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη ο Κωτσόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε με εντυπωσιακή επέμβαση, στην τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (4-2-3-1): Μέγερι, Σάκιτς (87’ Νάτσος), Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον, Ουγκράι, Βασιλακάκης (78’ Μούγιακιτς), Μπρούνο, Κουλούρης (83’ Κωτσόπουλος).

Λάρισα (3-5-2): Κρίστινσον, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Καρανίκας, Κοέφ (46’ Πίτι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρσι (46’ Λεοζίνιο), Ντέλετιτς, Κούνιτς (80’ Μπαργκάν).

Ένας παθιασμένος ΠΑΣ Γιάννινα προσγείωσε απότομα τον Άρη, τον οποίο υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα του (1-0).

Το αήττητο σερί του Άρη «βούλιαξε» στη λίμνη των Ιωαννίνων, με τον ΠΑΣ να επικρατεί 1-0 έχοντας και ως σύμμαχο την τύχη, αφού το τέρμα που έκανε την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήρθε με αυτογκόλ του Δεληζήση στο 65’.

Οι «κίτρινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, που πήραν άριστα σε επίπεδο τακτικής και πανηγύρισαν τη 2η συνεχόμενη νίκη τους. Δοκάρι στο 29’ είχε ο Ματέο Γκαρσία.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά τον αγώνα και περιορίστηκαν σε παιχνίδι… κέντρου. Ο Άρης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον ΠΑΣ να μένει σε παθητικό ρόλο έχοντας ως στόχο να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις με τον γρήγορο Λεό. Εντούτοις, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τελική στην αναμέτρηση, με τον Μυστακίδη να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις από το ύψος της περιοχής στο 19’, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Μετά το 25’ ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα, με τις δύο ομάδες να έχουν μαζεμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο 29’ το δοκάρι σταμάτησε το εξαιρετικό πλασέ του Ματέο Γκαρσία, ενώ οι παίκτες του Πετράκη «απάντησαν» λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αλλά ο Κουέστα έκοψε τον Βιντάλ.

Στο 31’ ο Μυστακίδης έφυγε πολύ γρήγορα στην κόντρα και σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα ο Κολάσο επιχείρησε σουτ έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Βελλίδη να βρίσκεται σε καλή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα.

Η επόμενη ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΣ, με τον Νικολιά να σουτάρει εκτός περιοχής, ωστόσο ο Κουέστα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα και «καπάκωσε» την μπάλα. Κάπου εκεί οι δύο ομάδες έριξαν στροφές και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως περίπου το πρώτο… Δηλαδή με τον Άρη να έχει εδαφική υπεροχή και κατοχή μπάλας, ωστόσο ο
ΠΑΣ αμυνόταν εξαιρετικά και προσπαθούσε μέσω αντεπιθέσεων να «χτυπήσει». Και σχεδόν από το… πουθενά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν σε μια φάση που στάθηκαν αρκετά τυχεροί (65’): ο Λεό σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Δεληζήση για να αλλάξει τελείως πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Κουέστα.

Το γκολ αυτό «εξυπηρέτησε» πλήρως τα… συμφέροντα της ομάδας του Πετράκη, που έκανε άριστο τακτικά παιχνίδι και δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να βρουν χώρους για καθαρές ευκαιρίες. Στο τελευταίο τέταρτο οι «κίτρινοι» ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με τη σημαντικότερη στιγμή τους να έρχεται στο 95’, όταν ο Δεληζήσης πλάσαρε υπό πίεση μέσα από την περιοχή, αλλά αστόχησε.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς, με τον ΠΑΣ να φτάνει στη 2η συνεχόμενη νίκη του (1-0) και να βάζει τέλος στο φετινό αήττητο του Άρη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης – Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος – Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Λίλα, Βιντάλ (89’ Σιόντης), Τσικάρσκι – Μυστακίδης (63’ Κρίζμαν), Λεό (75’ Αθανασιάδης)

Άρης (Ερέρα): Κουέστα – Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο – Ματίγια, Μπάσα (80’ Σιώπης) – Ντιγκινί (80’ Ναζλίδης), Γκαρσία (80’ Μαρτίνες), Γκάμα – Γιουνές

Έκανε… σεφτέ ο Αστέρας. Οι Αρκάδες «καθάρισαν» εύκολα (2-0) τον Απόλλωνα, παίζοντας ωραία μπάλα κατά διαστήματα και πήραν τους πρώτους τους βαθμούς για φέτος, μετά τις ήττες από τους μεγάλους.

Έσπασε το… ρόδι στην Τρίπολη.

Ο Αστέρας επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, βάζοντας τους πρώτους τρεις πόντους στο… σακούλι για φέτος, μετά το ξεκίνημα με «0 στα 3» κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, όπου κατά κοινή ομολογία είχε καλή απόδοση.

Από το δεκάλεπτο «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, η οποία άνοιξε το σκορ στο 4’ με εκτέλεση φάουλ του Κυριακίδη από αρκετά πλάγια, που αιφνιδίασε τον Χουάντερσον. Στο 10’, ο Μανιάς πλήγωσε την πρώην ομάδα του, εκτελώντας από… θέση βολής μετά το στρώσιμο του Τόνσο.

Πολύ καλή μπάλα έπαιξε κυρίως στο πρώτο μέρος, η ομάδα της Αρκαδίας, αλλά και γενικότερα στο ματς. Δοκάρι είχε ο Καλτσάς στο 83’ με δυνατό σουτ.

Με… άγριες διαθέσεις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Αστέρας, δείγμα της δίψας που είχε για ένα γρήγορο γκολ και για τη νίκη μετά το «0 στα 3», που μπορεί να χαρακτηριστεί άδικο, βάσει της εικόνας του. Ο Αστέρας ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε πολύ ωραία και στρωτά, ως συνήθως, επιβάλλοντας τους δικούς του… κανόνες στον αγωνιστικό χώρο. Δείχνοντας ότι είναι αυτήν την περίοδο πολύ καλύτερη ομάδα ποιοτικά και στον τρόπο λειτουργίας. Έπαιζε ουσιαστικά μια ομάδα πολύ δεμένη κόντρα σε μια που ψάχνεται (πράγμα πολύ λογικό, αφού άλλαξε πρόσφατα προπονητή) και η ομάδα υπολείπεται ούτως ή άλλως σε δυνατότητες από τον σημερινό της αντίπαλο.

Ο Τσιλιάνιδης, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ταλαιπώρεισαι μόλις στο 2’ την άμυνα των φιλοξενούμενων με την ταχύτητά του, αλλά ο Φερνάντεθ αστόχησε από καλή θέση και με αυτόν τον τρόπο… ζεστάθηκε ο Αστέρας. Προτού, ο Κυριακόπουλος καρφώσει (4’) την μπάλα στα δίχτυα με εκτέλεση φάουλ που αιφνιδίασε και τον Χουάντερσον. Οι Αρκάδες δεν «έκατσαν» πάνω στο προβάδισμά τους και συνέχισαν με πατημένο το… γκάζι και το 2-0 δεν άργησε να γίνει. Ο Φερνάντεθ γέμισε, ο Τόνσο έστρωσε (ίσως να μην ήθελε να πασάρει) την μπάλα με το στήθος και ο Μανιάς εκτέλεσε ακαριαία τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ. Μέσα σε λίγα λεπτά, κουνήθηκαν τρίτη φορά στα δίχτυα, αλλά ο Φερνάντεθ, που πήρε το… ριμπάουντ από το σουτ του Μανιά, ήταν offiside και δεν έγινε το 3-0.

Ο Τσιλιάνιδης, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ταλαιπώρεισαι μόλις στο 2’ την άμυνα των φιλοξενούμενων με την ταχύτητά του, αλλά ο Φερνάντεθ αστόχησε από καλή θέση και με αυτόν τον τρόπο… ζεστάθηκε ο Αστέρας. Προτού, ο Κυριακόπουλος καρφώσει (4’) την μπάλα στα δίχτυα με εκτέλεση φάουλ που αιφνιδίασε και τον Χουάντερσον. Οι Αρκάδες δεν «έκατσαν» πάνω στο προβάδισμά τους και συνέχισαν με πατημένο το… γκάζι και το 2-0 δεν άργησε να γίνει. Ο Φερνάντεθ γέμισε, ο Τόνσο έστρωσε (ίσως να μην ήθελε να πασάρει) την μπάλα με το στήθος και ο Μανιάς εκτέλεσε ακαριαία τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ. Μέσα σε λίγα λεπτά, κουνήθηκαν τρίτη φορά στα δίχτυα, αλλά ο Φερνάντεθ, που πήρε το… ριμπάουντ από το σουτ του Μανιά, ήταν offiside και δεν έγινε το 3-0.

Κάπως διαφορετική ήταν η εικόνα του δεύτερου μέρους, που συνολικά είχε πολύ λιγότερες καλές φάσεις και αισθητά χειρότερο ρυθμό. Ο Αστέρας έλεγξε και πάλι την κατάσταση, ήταν ανώτερος συνολικά, αλλά κινήθηκε σε πιο χαμηλές… στροφές και δεν ήταν τόσο σαρωτικός όπως στα πρώτα 45 λεπτά. Ναι μεν μπήκε πιο δυνατά, έχοντας κεφαλιά του Μανιά (49’), σουτ του Τσιλιανίδη (52’) και τακουνάκι του Φερνάντεθ (55’) με καλές προϋποθέσεις, αλλά στη συνέχεια, άφησε το πόδι από το… γκάζι, δεν έβγαλε τόση ενέργεια και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο ο Απόλλων, που ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα ή μάλλον καθόλου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Αστέρας, που είχε και κάποια νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, είχε ένα ξέσπασμα και έφτιαξε σχεδόν όσες ευκαιρίες είχε σε όλο το προηγούμενο διάστημα και σίγουρα καλύτερες από όσες προηγήθηκαν στο δεύτερο μέρος. Ο Τσιλιανίδης (80’) δεν νίκησε τον Χουάντερσον μέσα από το «κουτί», ο Καλτσάς είχε δοκάρι με δυνατό σουτ λίγο μετά (83’), ο Τριανταφυλλόπουλος (85’) αστόχησε με κεφαλιά, προτού ο Μουνάφο τεστάρει την ετοιμότητα (88’) του Χουάντερσον και ο Ιγκλέσιας στείλει την μπάλα λίγο έξω στη συνέχεια.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top