ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Επιστολή στον Αβέρωφ – Με τη μορφή του κατεπείγοντος συζήτηση για φοιτητικά ενοίκια

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Επιστολή στον Αβέρωφ – Με τη μορφή του κατεπείγοντος συζήτηση για φοιτητικά ενοίκια

Επιστολή με αποδέκτη τον Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών έστειλε τη Δευτέρα (24/9) ο Γιώργος Λιλλήκας.

Με τη μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στην Επιτρ. Οικονομικών ζήτησε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών συζήτηση για την Πρόταση του, όπως ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης να αναλάβει την χρηματοδότηση έργων για άμεσο κτίσιμο φοιτητικών εστιών οι οποίες θα παραχωρούνται με οικονομικά κριτήρια σε χαμηλές τιμές.

«Είναι απαράδεκτο φοιτητές να τερματίζουν τις σπουδές τους γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα πλέον ποσά που απαιτούνται για ενοικίαση φοιτητών εστιών», σημειώνεται στην επιστολή του κ. Λιλλήκα.

Αυτούσια η επιστολή:

Προς: κ. Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων

Αυτεπάγγελτο Θέμα: Αύξηση των φοιτητικών ενοικίων

Με την έναρξη της νέας φοιτητικής χρονιάς έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις τιμές των φοιτητικών εστιών ειδικότερα στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. Δεδομένου ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στην ρύθμιση της ελεύθερης αγοράς θεωρώ πως θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική η οποία θα δίνει λύσεις στο πρόβλημα στηρίζοντας του φοιτητές στην βάση οικονομικών κριτηρίων.

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης θα πρέπει να αναλάβει την χρηματοδότηση έργων για άμεσο κτίσιμο φοιτητικών εστιών οι οποίες θα παραχωρούνται με οικονομικά κριτήρια σε χαμηλές τιμές.

Θα πρέπει πρώτα να παραδεχτούμε πως είναι απαράδεκτο φοιτητές να τερματίζουν τις σπουδές τους ή να μην έχουν καν την δυνατότητα να τις ξεκινήσουν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα πλέον ποσά που απαιτούνται για ενοικίαση φοιτητών εστιών.

Θα σας παρακαλούσα όπως η συζήτηση γίνει με την μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και όπως σε αυτή κληθούν να παραστούν, το Υπουργείο Οικονομικών, ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης, η ΠΟΦΕΝ και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς.

Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και να στηρίξουμε και άλλες εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες θα λύνουν το πρόβλημα. Το ζητούμενο είναι να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να καταλήξουμε το συντομότερο σε συγκεκριμένη και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση.

Γιώργος Λιλλήκας
Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top