ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο – Ζήτημα παραπλάνησης της Βουλής

ΚΥΠΡΟΣ: Παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο – Ζήτημα παραπλάνησης της Βουλής

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο Γιώργος Περδίκης κάνει λόγο για παραπλάνηση της Βουλής ούτως ώστε να αποδεσμευτούν κονδύλια.

Κονδύλια τα οποία αφορούσαν αντιμισθία συμβούλων υπουργών, οι οποίοι παράλληλα είναι και μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, συμβόλαιο των οποίων υπογράφει στις 01/03/2018.

Όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που επικαλείται επιστολή του Γιώργου Περδίκη προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, η εργοδότηση των πιο πάνω προσώπων σε υπουργικά γραφεία είναι παράνομη και η Βουλή δεν έπρεπε να αποδεσμεύσει τα κονδύλια για τους μισθούς τους.

Πέραν τούτου ο κ. Περδίκης στην επιστολή του αναφέρεται σε περίπτωση γυναίκας δημοτικού σύμβουλου η οποία είναι και σύμβουλος Υπουργείου, ενώ η εφημερίδα αναφέρει πως βρίσκεται εις γνώσιν της και δεύτερη παρόμοια περίπτωση.

Όπως αναφέρεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος, Μιχάλης Χατζηστυλιανού, η εφημερίδα επικοινώνησε με τους «επηρεαζόμενους» υπουργούς, οι οποίοι δήλωσαν άγνοια, ενώ αναμένεται να ζητηθεί και η νομική γνωμάτευση από τον Γενικό Ελεγκτή.

Στην περίπτωση που όντων επιβεβαιωθεί η παράβαση, τότε πρέπει να παραιτηθούν είτε από τη θέση στο Υπουργείο, είτε από το δημοτικό συμβούλιο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως με νόμο του 2008 για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, εξαιρούνταν οι πρόεδροι και τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, ενώ με νόμο του 2017 καταργήθηκαν οι εν λόγω εξαιρέσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top