ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

A STAR IS BORN (Ένα αστέρι γεννιέται)

A STAR IS BORN (Ένα αστέρι γεννιέται)

Το τρίτο remake της διαχρονικής και αξεπέραστης ιστορίας ενός καταδικασμένου έρωτα στον λαμπερό κόσμο του θεάματος αποκαλύπτει το σκηνοθετικό ταλέντο του Μπράντλεϊ Κούπερ και –κυρίως- επανασυστήνει θριαμβευτικά τη Lady Gaga ως κινηματογραφική πρωταγωνίστρια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Σύμφωνα με την υπόθεση σ’ αυτήν την τραγική ιστορία αγάπης, ο Κούπερ ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Τζάκσον Μέιν, ο οποίος ανακαλύπτει και ερωτεύεται την επίσης καλλιτέχνη Άλι (Gaga).

Ο Τζάκσον Μέιν, ένας φτασμένος, αλλά αυτοκαταστροφικός και αλκοολικός αστέρας της country μουσικής, θα ανακαλύψει τυχαία στο διάλειμμα της περιοδείας του την Αλι, μια άσημη σερβιτόρα με όνειρα καριέρας στο τραγούδι. Αν και εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρο της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, ο Τζακσον εντυπωσιασμένος από το εκρηκτικό της ταλέντο θα την ερωτευτεί και θα τη βοηθήσει να ανέβει ψηλά, όμως οι προσωπικοί του δαίμονες και οι απαιτήσεις του χώρου του θεάματος θα οδηγήσουν αυτόν τον έρωτα στην αναπόφευκτη κρίση και στην τραγική κορύφωση. Η ηλικία του και το πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του φετινού φθινοπώρου και από τις πιο αξιοπερίεργες συνεργασίες που θα δούμε φέτος!  

To 1937, οι Γουίλιαμ Γουέλμαν και Ρόμπερτ Γκάρσον έγραψαν την αλφάβητο του χολιγουντιανού μελοδράματος με το «A Star Is Born» . Η ταινία αποτελεί το τρίτο remake του ομώνυμου φιλμ του 1937 και την πρώτη κινηματογραφική απόπειρα της Lady Gaga σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχουν προηγηθεί οι ταινίες του 1954 με την Τζούντι Γκάρλαντ και του 1976 με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ στον ρόλο της χαρισματικής τραγουδίστριας που, με τη βοήθεια ενός ηθοποιού, ανεβαίνει στην κορυφή του star system.  

Πρόκειται επίσης για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ που συμπρωταγωνιστεί, δίπλα στην Gaga. Το αρχικό πρότζεκτ ήθελε τον Κλιντ Ίστγουντ να σκηνοθετεί τη Beyonce, αλλά τελικά και οι δύο αποσύρθηκαν.

Αυτό που εντυπωσιάζει πρωταρχικά στο νέο «A Star Ιs Born» είναι η μετρημένη προσέγγιση του Μπράντλεϊ Κούπερ στο υλικό του. Αποφεύγοντας την αμετροέπεια και τη διάθεση εντυπωσιασμού που συνοδεύουν κάθε σκηνοθέτη στην πρώτη του απόπειρα, ο Κούπερ φαίνεται πως πήρε τα σωστά μαθήματα από τους δημιουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε στην καριέρα του, και κυρίως τον Κλιντ Ιστγουντ, που όλως τυχαίως είχε ανακοινωθεί αρχικά ως σκηνοθέτης του project. Ο Κούπερ εστιάζει στα πρόσωπα και δίνει έμφαση στα βλέμματα και τις χειρονομίες, αναδεικνύοντας όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που καθιστούν αυτόν τον έρωτα και την τραγική του κατάληξη μία νομοτέλεια. Η κάμερά του, αλλά και ο ίδιος ως πρωταγωνιστής, ερωτεύονται την Αλι/Lady Gaga με αβίαστη αμεσότητα και όλη η δυναμική της τρικυμιώδους σχέσης αποκαλύπτεται σταδιακά και χωρίς μελοδραματικές κορώνες. Ταυτόχρονα, και παρά το γεγονός της διπλής του ιδιότητας ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης, ο Κούπερ έχει τη σοφία να γνωρίζει ότι όλη η ταινία κρίνεται από την πρωταγωνίστριά του, την οποία αφήνει να λάμψει, χωρίς ωστόσο να θέτει τον εαυτό του σε υποδεέστερη μοίρα, ενσαρκώνοντας τον Τζάκσον Μέιν με ευαισθησία και λαβωμένη υπερηφάνεια.

Η μουσική του έργου είναι καινούρια και η Lady Gaga έχει γράψει ορισμένα νέα τραγούδια μαζί με τους Bradley Cooper, Lukas Nelson, Jason Isbell και τον παραγωγό Mark Ronson. Όλα τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν ζωντανά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.


ΤΙ ΛΕΕΙ Η LADY GAGA ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Τι είναι γι' αυτήν το «A Star is Born»: Είναι μια ιστορία που έχει αποδείξει ότι αντέχει στο χρόνο (σ.σ. εννοεί τις τρεις ήδη προηγούμενες κινηματογραφικές παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα). Είναι μια ταινία για την αγάπη ή όπως έδωσε έμφαση ο Μπράντλει Κούπερ μια ταινία για την εμμονή, για την ανάγκη. Για μένα είναι το πέρασμα μου στο σινεμά. Ενα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ανυπομονώ να το δει ο κόσμος...

Ρόλος χωρίς μακιγιάζ: Ο Μπράντλεϊ ήταν από την αρχή πολύ σίγουρος γι' αυτό. Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε κρατούσε ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και μου το ακούμπησε στο πρόσωπο. Είναι γνωστό ότι μου αρέσουν οι μεταμορφώσεις, αλλά μου άρεσε που εδώ θα ήμουν ο εαυτός μου. Οταν ξεκίνησα την καριέρα μου δεν ήμουν σίγουρα το πιο όμορφο κορίτσι στο δωμάτιο. Εγραφα όμως τα δικά μου τραγούδια. Επαιρναν λοιπόν τα δικά μου τραγούδια και τα έδιναν σε κοπέλες πιο όμορφες από εμένα, οι οποίες όμως δεν έγραφαν τα δικά τους τραγούδια. Κάποια στιγμήα αποφάσισα ότι δεν ήθελα να ξαναπάρει κανείς τα τραγούδια μου...

Με τον δικό της τρόπο: Ηξερα από την αρχή πως ήθελα να είναι η καριέρα μου. Υπήρχαν άνθρωποι που μου έκαναν προτάσεις για το πώς έπρεπε να μοιάζω, πώς να χορεύω... Δεν ήθελα όμως να είμαι σέξι σαν τις άλλες, ήθελα να διατηρήσω το δικό μου όραμα και να κάνω τα πράγματα με το δικό μου τρόπο. Καθοδήγησα η ίδια την καριέρα μου και αυτό κάνει η και Αλι στην ταινία. Με κάποιο τρόπο μοιάζουμε πολύ...

Μια σχέση ανταλλαγής: Αυτό που μου άρεσε στη δημιουργία της ταινίας ήταν ότι η σχέση με τον Μπράντλεϊ ήταν μια σχέση ανταλλαγής. Αυτός με δέχθηκε σαν ηθοποιός και εγώ τον δέχθηκα σαν μουσικό. Από την πρώτη στιγμή που τον άκουσα να τραγουδάει γύρω από το πιάνο μου στο σαλόνι μου λάτρεψα τη φωνή του, τον τρόπο με τον οποίο τραγουδάει από τη ψυχή του.

Ο φόβος του άγνωστου: Φοβάσαι πολύ όσο κι αν είναι το όνειρό σου να γίνεις ηθοποιός. Αυτό που χρειάζεσαι είναι αυτός που είναι δίπλα σου να είναι καλύτερος από σένα. Ο Μπράντλεϊ ήταν καλύτερος από μένα σε όλα. Είναι απλό, αν έχεις κάποιον δίπλα σου που ξέρει να κολυμπάει δεν πρόκειται να πνιγείς. Οπότε σταματάς να φοβάσαι και απλά θέλεις κι εσύ να γίνεις καλύτερος...

Παίζοντας στο σινεμά: Ήμασταν τόσο ταυτισμένοι με τους ρόλους μας, που ακόμη κι όταν ήμασταν πάνω στη σκηνή και τραγουδούσαμε ζωντανά, ένιωθα σαν να μην είχα τραγουδήσει ποτέ ζωντανά μπροστά σε κόσμο. Δεν έχω ξανακάνει ποτέ κάτι παρόμοιο. Μπήκα στη συνθήκη και το έκανα. Και ήταν από τα ωραιότερα πράγματα που έχω ζήσει.

Από τις 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στους κινηματογράφους
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία,
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός,
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα.
ΤΗΕ ΜΑLL OF PAPHOS Πάφος

Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ
Lady Gaga
Άντριου Ντάις Κλέι
Ντέιβ Σαπέλ
Σαμ Έλιοτ


Σκηνοθέτης: Μπράντλεϊ Κούπερ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top