ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έργο ‘φιλί ζωής’ για τις ορεινές περιοχές

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έργο ‘φιλί ζωής’ για τις ορεινές περιοχές

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι σχεδιασμοί για τον νέο δρόμο, κόστους 160 εκατομμυρίων ευρώ που θα συνδέει την Λεμεσό με τον Σαϊττα και αναμένεται να δώσει το φιλί της ζωής στις ορεινές κοινότητες της πόλης.

Ιδιώτες σύμβουλοι μελετητές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, έχουν ήδη ετοιμάσει τα κατασκευαστικά σχέδια, όπως επίσης και οι τεχνικές προδιαγραφές των προσφορών.

Μέσα στον Οκτώβριο, αναμένεται ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων να προχωρήσει στην προκήρυξη τον σχετικό διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με τον “Φ”, προτεραιότητα δίνεται στην Α1 Φάση Πολεμίδια – Παλώδια, με το κόστος των 3,7 χιλιομέτρων δρόμου να υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα της πρώτης φάσης αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές του 2019.

Πάντως, ο δρόμος μήκους 24 χιλιομέτρων τετραπλής κυκλοφορίας, που θα ενώνει την Λεμεσό με τις ορεινές κοινότητες, θα κοστίσει 160 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί με τον δρόμο Λεμεσού – Σαϊττά, θα κατασκευαστούν δρόμοι που θα συνδέουν την νέα αυτή οδική αρτηρία με περιοχές κατά μήκος του δρόμου.

Τέλος, σύμφωνα με τον “Φ”, ο δρόμος θα ξεκινά από τη γέφυρα Ζυγού, παρά την Άλασσα και θα καταλήγει σε κυκλικό κόμβο στην περιοχή Σαϊττά, συνδέοντας έτσι την πόλη της Λεμεσού με τις ορεινές περιοχές της επαρχίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top