ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τέσσερις οικογένειες διαμένουν σε πολυκατοικία-τρώγλη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Τέσσερις οικογένειες διαμένουν σε πολυκατοικία-τρώγλη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φωτογραφίες που συγκλονίζουν δημοσιοποιεί το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών την Παρασκευή (28/9).

Σε ανακοίνωση, αναφέρεται η ταλαιπωρία τεσσάρων οικογενειών, προσφύγων για δεύτερη φορά, «στους οποίους το κράτος συμπεριφέρεται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας».

Το Κίνημα πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη και διαπίστωσε το τραγικό της κατάστασης, κατά την οποία «τέσσερις οικογένειες διαμένουν στην εν λόγω πολυκατοικία-τρώγλη».

«Έχουμε αποστείλει νέα επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών απαιτώντας άμεση επίλυση των προβλημάτων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων:

Για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε να απουσιάζει από το κράτος η κοινωνική ευαισθησία και στοιχειώδεις ανθρωπιά.  Σε ένα Κράτος σύγχρονο και ευρωπαϊκό, εν έτη 2018 θα ανέμενε κανείς πολύ περισσότερα.  Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε ενημερωθεί για την ταλαιπωρία τεσσάρων οικογενειών, προσφύγων για δεύτερη φορά  στην ίδια τους την πατρίδα, στους οποίους το κράτος συμπεριφέρεται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Στελέχη της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας πραγματοποίησαν επιτόπια επίσκεψη και διαπίστωσαν το τραγικό της κατάστασης. Τέσσερις οικογένειες, η μια εκ των οποίων περιλαμβάνει άτομο με κινητικά προβλήματα, διαμένουν στην εν λόγω πολυκατοικία – τρώγλη. Διαμερίσματα χωρίς κεραμικά αλλά μόνο με μπετόν, χωρίς παράθυρα, με σπασμένα μπάνια και αποχωρητήρια, με καλώδια να κρέμονται επικίνδυνα και λάκκους αποχέτευσης ανοικτούς και εκτεθειμένους.

Το μέλος της επαρχιακής επιτροπής Λάρνακας κ. Γιώργος Χαραλάμπους δήλωσε τα εξής: «Οι οικογένειες αυτές έχουν χαθεί στην κρατική γραφειοκρατία. Παρά τις συνεχείς επιστολές προς στο Υπουργείο Εσωτερικών, τις διαβεβαιώσεις για έγκριση κονδυλίου από το 2005, τις μελέτες, τις προκηρύξεις προσφορών κτλ, ακόμη δεν έχει γίνει κανένα έργο και φυσικά καμία βελτίωση στην ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων. Τόσο προχωρημένη ήταν η υπόθεση αυτή, που το 2009 τους είχαν προσωρινά μεταφερθεί στον οικισμό Αγίου Γεωργίου για να αρχίσουν εργασίες στον χώρο τον οποίο διέμεναν. Ωστόσο για ακόμη μια φορά, έχουν μείνει έρμαια της απραξίας καθώς δεν έγινε κάποιο έργο και επέστρεψαν πίσω πλήρως απογοητευμένοι για την μεταχείριση που έτυχαν.

Ακόμη και σήμερα, οχτώ (προς εννέα) χρόνια μετά,  δεν έγινε καμία συντήρηση – επιδιόρθωση στο εν λόγω κτίριο. Το Τμήμα Πολεοδομίας που είναι υπεύθυνο για συντήρηση των συνοικισμών στη Λάρνακα μας ενημέρωσε ότι υπάρχει νέα μελέτη και είναι στα χέρια των επιμετρητών από τον Φεβρουάριο 2018».

Μετά από επιστολή προς τον  Υπουργό Εσωτερικών 1/1/2015 τους απάντησαν ότι λόγω περικοπών στους προϋπολογισμούς, δεν θα αρχίσει η συντήρηση του εν λόγω κτιρίου κατά τα επόμενα έτη.

Τα σπίτια, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται,  μόνο ως κατοικήσιμα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί την κατάσταση ως άκρως απαράδεκτη καθώς και εξευτελιστική προς τους ανθρώπους που το κράτος έχει πετάξει σε χώρο που κυριολεκτικά μοιάζει με τρώγλη, περιγραφή που είναι τουλάχιστον επιεικής. Έχουμε αποστείλει νέα επιστολή προς  τον υπουργό εσωτερικών απαιτώντας  άμεση επίλυση των προβλημάτων. Ζητούμε τα ελάχιστα και χωρίς άλλες δικαιολογίες, να αποκατασταθεί η διαμονή των οικογενειών αυτών, καθώς η στην προκειμένη περίπτωση έχουν ξεπεραστεί τόσο τα όρια της υπομονής όσο και τα όρια της ανοχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top