ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Άμεση έναρξη θεσμικού διαλόγου – Τι μέλλει γενέσθαι

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Άμεση έναρξη θεσμικού διαλόγου – Τι μέλλει γενέσθαι

Την έναρξη αμέσως του θεσμικού διαλόγου για εξορθολογισμό της δημόσιας παιδείας, μετά και τη συμφωνία με τη διυπουργική επιτροπή, επισημαίνουν οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (2/10) στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, δήλωσε ότι οι οργανώσεις αναμένουν από το υπουργείο Παιδείας να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα και να αρχίσει ο διάλογος για τα κρίσιμα θέματα.

Πρόσθεσε ότι οι οργανώσεις θα καταθέσουν επιστολή στη Μικτή Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΜΕΠΕΥ), με στόχο την επιτάχυνση του διαλόγου.

Ο κύριος Φυλακτού υποστήριξε ότι υπήρξαν πολλές στρεβλώσεις στο νέο σύστημα διορισμών.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, αναφέρθηκε στην επείγουσα ανάγκη έναρξης του θεσμικού διαλόγου, τονίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα προνοεί ολοκλήρωσή του τον Δεκέμβριο.

Αναφερόμενος στις εξετάσεις τετραμήνου και στον διδακτέο χρόνο, ο κύριος Σωκράτους έκανε λόγο για μη ιδεώδεις συνθήκες έναρξης της παρούσας σχολικής χρονιάς, κάτι, είπε, που «πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση».

Στις 13:00, η ΟΕΛΜΕΚ αναμένεται να ενημερωθεί από τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης για την πρόταση επί των εξετάσεων των τετράμηνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top