ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πού οφείλονται οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Πού οφείλονται οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παράπονα από πολίτες που αναφέρουν αύξηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού τους ρεύματος, κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Του Μιχάλη Μενελάου

Τη δυσφορία τους εξέφρασαν συμπολίτες μας, για την αύξηση που παρατήρησαν στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιπρόσθετες και ανεξήγητες» χρεώσεις.

Πολλοί ήταν μάλιστα εκείνοι οι οποίοι ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες από τους λογαριασμούς τους, για του λόγου το αληθές.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με την Εκπρόσωπο Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, κυρία Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία κλήθηκε να εξηγήσει την αύξηση στη τιμή του ηλεκτρικού.

Η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε πως όντως υπήρξε αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού, καθώς υπήρξε αύξηση και στην τιμή του πετρελαίου.

Τιμή πετρελαίου, η οποία είναι συνδεδεμένη με την αντίστοιχη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς ο «μαύρος χρυσός» είναι η πρώτη ύλη στην παραγωγή ηλεκτρισμού στο νησί μας και είναι «υπεύθυνος» για την αυξομείωση της τιμής.  

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, ανέφερε πως η Αρχή φυλάει στις δεξαμενές της αποθέματα καυσίμων για τρεις περίπου μήνες και η τιμή του ηλεκτρισμού που παράγεται, συνδέεται με την τιμή όπου αγοράστηκε το πετρέλαιο.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε πως «επειδή γίνεται χρήση πετρελαίου είμαστε ευάλωτοι στις αυξήσεις της τιμής του. Κάτι που αναμένουμε να αλλάξει με την διάθεση του Φυσικού Αερίου και όταν αυξηθεί η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Πέραν τούτου, η κυρία Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας τις «επιπρόσθετες και ανεξήγητες χρεώσεις» εξήγησε πως οι λογαριασμοί της ΑΗΚ που αποστέλλονται στους πελάτες της από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, κατόπιν Ευρωπαϊκής οδηγίας, είναι πιο αναλυτικοί καθώς εκεί εξηγείται λεπτομερέστατα το ποσό που καλείται να καταβάλει ο πελάτης.

Το κοινό, επειδή βλέπει τη χρέωση του λογαριασμού του να «σπάει» σε μικρότερες χρεώσεις και εμφανίζεται αναλυτικά το κόστος κατανάλωσης, κάνει λόγο για περισσότερες χρεώσεις στον λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Χρεώσεις οι οποίες εξηγούνται με λεπτομέρεια αλλά και παραδείγματα στο πίσω μέρος του λογαριασμού που αποστέλλεται στους καταναλωτές.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

 Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top