ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό ο Αβέρωφ – «Έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις με τον Πρόεδρο»

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό ο Αβέρωφ – «Έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις με τον Πρόεδρο»

«Έχει κάθε δικαίωμα ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση να εκφράζουν τις απόψεις του» είπε το πρωί της Δευτέρας (8/10) ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Active, μετά την κόντρα δηλώσεων που έχει ξεσπάσει το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του Κυπριακού, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι απλώς διατηρούν διαφορετικές εκτιμήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Μακάρι να είναι λάθος οι δικές μου εκτιμήσεις», είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι οδεύουμε προς το τέλος του μοντέλου με το οποίο διαπραγματευόμαστε για το Κυπριακό.

Φαίνεται πως η προσπάθεια που άρχισε τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από προηγούμενους Προέδρους, «φτάνει στο τέλος της», εκτίμησε.

Εξέφρασε δε την εκτίμησε ότι αυτό που μπορεί να μπει στο τραπέζι, δεν είναι το ιδεατό ενιαίο κράτος, αλλά «η πάγια τουρκική θέση, η διχοτόμηση, η συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση, τα δύο κράτη».

Αυτό είναι έξω από την πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού «και πιστεύω ακράδαντα και του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως είπε, δεν ενοχλήθηκε από τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για τα τσουνάμια, σημειώνοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται.

Ερωτηθείς για το αν είδε αλλαγή πλεύσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Νεοφύτου ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν είδα», απάντησε. «Αυτά που λέω είναι δικές μου διαπιστώσεις ότι σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα εάν δεν ανοίξει ξανά το παράθυρο ελπίδας για να πάμε στο τραπέζι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top