ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Έντονη ανακοίνωση Αλληλεγγύης – «Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούμε»

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Έντονη ανακοίνωση Αλληλεγγύης – «Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούμε»

Με τη φράση «όπως έστρωσαν θα κοιμηθούμε» ξεκινά η ανακοίνωση του Κινήματος Αλληλεγγύη την Τρίτη (9/10).

Στον απόηχο του Εθνικού Συμβουλίου και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Αλληλεγγύη εκφράζεται έντονα για τα «τραγικά αποτελέσματα» της πολιτικής των υποχωρήσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούμε». Όπως έστρωσαν όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια τον τόπο και διαχειρίστηκαν το Κυπριακό, έτσι θα κοιμηθούμε δυστυχώς όλοι.

Για χρόνια φωνάζαμε ότι η πολιτική των υποχωρήσεων θα μας οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα. Για χρόνια λέγαμε ότι η επιλογή της ΔΔΟ όπως την συνέθεταν κομμάτι κομμάτι Χριστόφιας και Αναστασιάδης οδηγεί στον πλήρη εκτουρκισμό. Ότι πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική.

Μας στιγμάτιζαν ως απορριπτικούς, μας κατηγορούσαν ότι δεν θέλουμε λύση.

Τώρα ο ίδιος ο ΠτΔ προσανατολίζεται προς λύση χαλαρής συνομοσπονδίας.

Ωσάν και τόσα χρόνια όσα διαπραγματεύονταν οδηγούσαν σε επανένωση και όχι σε λύσεις ρατσιστικές φυλετικού διαχωρισμού, στην βάση ενός εγκλήματος πολέμου που δημιούργησε τετελεσμένα επί του εδάφους με την τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή. Λύσεις που οδηγούν  σε ακρωτηριασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ε/κ, ιδιαίτερα των προσφύγων.

Σήμερα οι φανατικοί θιασώτες της διζωνικής ρωτούν με θρασύτητα «τί προτείνετε από δω και πέρα». Ρωτούν εμάς τους «ακραίους», που προειδοποιούσαμε για χρόνια για την απόληξη των πολιτικών τους.

Η χαλαρή συνομοσπονδία είναι η φυσιολογική κατάληξη των συνεχών υποχωρήσεων και της λαθεμένης νομικής βάσης των συνομιλιών. Εξανεμίσαμε τις δυνατότητες που μας προσέφερε το πρωτόκολλο της ένταξης, το πρόσθετο πρωτόκολλο, η αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου, γιατί οι φανατικοί της ΔΔΟ αυτά κανοναρχούσαν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της. Να τοποθετήσει το Κυπριακό στις σωστές του βάσεις: Της εισβολής, της κατοχής και του βίαιου διαχωρισμού.

Διαφορετικά θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στον θάνατο δι’ απαγχονισμού και στον θάνατο στην λαιμητόμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top