ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έδενε με αλυσίδα στο κρεβάτι αυτιστικό – Ποινή φυλάκισης στην 43χρονη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έδενε με αλυσίδα στο κρεβάτι αυτιστικό – Ποινή φυλάκισης στην 43χρονη

Καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση η 43χρονη αλλοδαπή φροντίστρια, η οποία αλυσόδενε στο κρεβάτι 30χρονο που αντιμετώπιζε πρόβλημα αυτισμού.

Τα αδικήματα διαρπάχθηκαν μεταξύ του Ιουνίου το 2017 και 30/6/2018 στη Λευκωσία. 

Η υπόθεση ήρθε στο φως από συγγενικό πρόσωπο άλλης γυναίκας που φρόντιζε μαζί με την κατηγορούμενη τον 30χρονο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, τα όσα έκανε στον παραπονούμενο  η 43χρονη είχαν καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το ένα βίντεο δείχνει την κατηγορούμενη να προσπαθεί να αλυσοδέσει χειροπόδαρα τον παραπονούμενο, ενώ το άλλο τη δείχνει να είναι ημίγυμνη μπροστά του, φορώντας μόνο το κάτω εσώρουχο.

Από την άλλη, οι φωτογραφίες δείχνουν τον παραπονούμενο αλυσοδεμένο από το ένα πόδι στο κρεβάτι και να έχει κτυπήματα στο πρόσωπο και τα χέρια.

Σημειώνεται ότι αρχικά η 43χρονη αρνήθηκε ενοχή, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε τις κατηγορίες. Άλλες κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνη επίθεση κατά του 30χρονου διακόπηκαν. 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, ανέφερε ότι αυτή φρόντιζε τον 30χρονο για πέντε χρόνια, δεν είχε εκπαίδευση νοσοκόμας και πως οι αλυσίδες είχαν αποκτηθεί από την άλλη φροντίστρια. Ακόμα, είπε ότι και στις τρεις περιπτώσεις που τον έδεσε είχε υποστεί κρίση. Ανέφερε επίσης ότι ο λόγος που η 43χρονη ήταν ημίγυμνη ήταν επειδή βγήκε από το μπάνιο για να τον προλάβει επειδή υπέστη κρίση. 

Ο δικαστής Ν. Γεωργιάδης επιβάλλοντας την Παρασκευή (12/10) συντρέχουσες ποινές 10μηνης φυλάκισης στην κατηγορούμενη, επισήμανε ότι το αδίκημα της επίθεσης θεωρείται σοβαρό επειδή ενέχει πράξεις που δημιουργούν αίσθημα φόβου και ανασφάλειας στο κοινό. Στρέφεται ενάντια στην προσωπικότητα, καταρρακώνει την αξιοπρέπεια του ατόμου και πλήττει το θεμελιώδες δικαίωμα της σωματικής ακεραιότητας. Τονίζεται, επίσης, στην απόφαση ότι η πράξη τελέστηκε κατ’ επανάληψη και αδικαιολόγητα σε βάρος προσώπου του οποίου οι ιδιάζουσες προσωπικές συνθήκες το καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top