ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Η ΄κατάρα’ των δυο κρατών, ακόμη ένα βήμα για την πλήρη τουρκοποίηση»

Αβέρωφ: «Η ΄κατάρα’ των δυο κρατών, ακόμη ένα βήμα για την πλήρη τουρκοποίηση»

Σε «άκρως οριακή καμπή» χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό πρόβλημα, αυτό το διάστημα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του ραδιοφώνου του ΡΙΚ «Πρόσωπο με πρόσωπο» όπου ανέφερε πως το Κυπριακό δεν βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή αλλά σε μια άκρως οριακή.

Ο κύριος Νεοφύτου, χαρακτήρισε «ορθή» την ιδέα που ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για «χαλαρή ομοσπονδία» τονίζοντας παράλληλα πως ο Νίκος Αναστασιάδης ποτέ δεν άφησε να νοηθεί πως θα συμφωνούσε στη λύση των δυο κρατών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του κυβερνών κόμματος, δήλωσε πως στις πρόσφατες επαφές του στο εξωτερικό, έχει διαπιστώσει πως κανένας δεν αναφέρεται στο πλαίσιο Γκουτέρες.

Πέραν τούτου, ευχήθηκε πως η επικείμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί, να είναι ουσιαστική και να μην περιοριστεί μόνο στα ζητήματα των οδοφραγμάτων.

«Αν δεν αγωνιστούμε με φρόνηση και σωφροσύνη στον δρόμο του εφικτού και παρασυρθούμε από τις σειρήνες στον δρόμο του ιδεατού, αυτό θα είναι κατάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αβέρωφ Νεοφύτου.  

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε πως εάν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό και επέλθει η «κατάρα των δυο κρατών», τότε αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη Τουρκοποίηση.

Παράλληλα εξέφρασε και την ανησυχία του πως χωρίς διαδικασία στο Κυπριακό, σιγά – σιγά θα αρχίσει η αλλοίωση της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top