ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύλληψη μέλους της ΜΜΑΔ –Υπόθεση κλεπταποδοχής συσκευών με δυο μεγάλες εταιρείες της Κύπρου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύλληψη μέλους της ΜΜΑΔ –Υπόθεση κλεπταποδοχής συσκευών με δυο μεγάλες εταιρείες της Κύπρου

21:37 (17/10) - Υπόθεση κλεπταποδοχής σε βάρος μέλους της Αστυνομικής Δύναμης που υπηρετεί στην Μηχανική Μονάδα Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ).

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο εν λόγω αστυνομικός συνελήφθη εντός της ημέρας (17/10), ενώ εκτελέστηκε ένταλμα έρευνας στην οικία του αλλά και στον χώρο εργασίας του.

Ταυτόχρονα, συνελήφθη και πολίτης, υπάλληλος μεγάλης εταιρείας τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Σε βάρος τους εξετάζεται υπόθεση που αφορά μεταξύ άλλων τα αδικήματα της κλεπταποδοχής (για το μέλος της Αστυνομίας) και της κλοπής.

Σύμφωνα με μαρτυρικό υλικό που έχει στη διάθεσή του το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, ο πολίτης καπηλευόμενος την ιδιότητά του, εκμεταλλευόταν προσφορά της εταιρείας του, σύμφωνα με την οποία κάθε νέος συνδρομητής δικαιούτο να εξαργυρώσει δωροκουπόνι σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο πολίτης φερόταν να συνάπτει πλαστά συμβόλαια με δήθεν πελάτες και εν συνεχεία να παίρνει στη βάση της προσφοράς (και της συμφωνίας μεταξύ των δυο εταιρειών) ηλεκτρονικές συσκευές και εν συνεχεία να τις προμηθεύει στον αστυνομικό της ΜΜΑΔ. Ο τελευταίος –σύμφωνα πάντα με το υπό εξέταση μαρτυρικό υλικό- αναλάμβανε να προωθήσει για πώληση τις εν λόγω συσκευές.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με αυτό τον τρόπο προέκυπτε μεγάλο κέρδος και για τον πολίτη που εργαζόταν ως πωλητής στην εταιρεία τηλεφωνίας/διαδικτύου, αλλά και για τον αστυνομικό.

Όλα αυτά, τονίζουμε, βάσει του μαρτυρικού υλικού που εξετάζει η Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι το ΤΑΕ άρχισε τη διερεύνηση των υποθέσεων μετά από καταγγελία στελεχών της εν λόγω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top