ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλευτής του ΑΚΕΛ σε Αναστασιάδου για την κίνηση στην πρωτεύουσα: «Ίση με τη διάρκεια της διαδρομής Πάφος – Λευκωσία»

Βουλευτής του ΑΚΕΛ σε Αναστασιάδου για την κίνηση στην πρωτεύουσα: «Ίση με τη διάρκεια της διαδρομής Πάφος – Λευκωσία»

Επιστολή προς την υπουργό Μεταφορών απέστειλε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής με θέμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας, που ταλαιπωρεί καθημερινά εκατοντάδες οδηγούς.

Το μεγάλο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό «χάος» που δημιουργείται σε ώρες αιχμής στην Λευκωσίας, έθιξε σε επιστολή του προς της υπουργό Μεταφορών ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Φακοντής στην επιστολή του αναφέρθηκε μάλιστα σε χαρακτηριστικό παράδειγμα: «πολλές φορές η διάρκεια της διαδρομής από την είσοδο της Λευκωσίας (από την έξοδο του ΓΣΠ) μέχρι το κέντρο της πόλης είναι ίση με τη διάρκεια της διαδρομής Πάφος – Λευκωσία»

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ζήτησε από την κα. Βασιλική Αναστασιάδου όπως ενημερωθεί κατά πόσο το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μελετά το όλο ζήτημα και εάν ναι, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Λευκωσία και μείωση της ταλαιπωρίας των οδηγών και γενικότερα των χρηστών των εν λόγω οδικών αρτηριών.

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή του κ. Φακοντή:

«Έντιμη κυρία Υπουργέ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η κυκλοφορία τόσο στην είσοδο της Λευκωσίας, όσο και στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν εντός και εκτός της μείζονος Λευκωσίας, αυξάνεται συνεχώς. Ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, όπως το πρωί, λίγο μετά το μεσημέρι και το απόγευμα, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο εντός της πόλης της Λευκωσίας είναι ανυπόφορη.

Η  ταλαιπωρία  που υφίστανται οι χρήστες του εν λόγω οδικού δικτύου είναι τεράστια και η καθυστέρηση που σημειώνεται για να φτάσει κάποιος στον προορισμό του είναι πολύ μεγάλη. Ταυτόχρονα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα προκαλεί άγχος, νεύρα και κούραση στους οδηγούς, τα οποία επιδρούν αρνητικά στην ασφαλή οδήγηση και μπορεί πολλές φορές να αποτελέσουν την αιτία πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι πολλές φορές η διάρκεια της διαδρομής από την είσοδο της Λευκωσίας (από την έξοδο του ΓΣΠ) μέχρι το κέντρο της πόλης είναι ίση με τη διάρκεια της διαδρομής Πάφος - Λευκωσία.

Παρόλο που το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας έχει συζητηθεί πολλές φορές και έγιναν κάποιες προσπάθειες για αντιμετώπιση του, εντούτοις, τα όποια μέτρα λήφθηκαν μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να δώσουν λύσεις με αποτέλεσμα το πρόβλημα να οξύνεται συνεχώς. 

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε κατά πόσο το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μελετά το όλο ζήτημα και εάν ναι, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Λευκωσία και μείωση της ταλαιπωρίας των οδηγών και γενικότερα των χρηστών των εν λόγω οδικών αρτηριών.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top