ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Πήραν φωτιά τα μηχανάκια της Αστυνομίας- Με ‘κοκτέιλ’ ουσιών στο τιμόνι

ΠΑΦΟΣ: Πήραν φωτιά τα μηχανάκια της Αστυνομίας- Με ‘κοκτέιλ’ ουσιών στο τιμόνι

Καθημερινοί είναι οι τροχονομικοί έλεγχοι στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της επαρχίας Πάφου, από το Τμήμα Τροχαίας και άλλων Τμημάτων της επαρχιακής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών όμως είναι τραγικά, όσον αφορά στη νοοτροπία των οδηγών στην Κύπρο.

Ενδεικτικοί της πιο πάνω διαπίστωσης, είναι οι αριθμοί των καταγγελιών που προέκυψαν κατά τις πρώτες 23 μέρες του μήνα που διανύουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και τα ξημερώματα της 23ης του μήνα, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 1651 καταγγελίες οδηγών, για διάφορα τροχαία αδικήματα, μόνο στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Πάφου.

Ακόμα πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μερίδιο αυτών των καταγγελιών, καταλαμβάνουν καταγγελίες για αδικήματα που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων. Οι καταγγελίες αυτές αφορούν την υπερβολική ταχύτητα (704 καταγγελίες), τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης (123 καταγγελίες) και τη μη χρήση ζώνης ή προστατευτικού κράνους (239 καταγγελίες).

Όσον αφορά στο αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, τα στατιστικά στοιχεία των ελέγχων αυτών, δείχνουν ότι ένας στους δέκα οδηγούς, βρίσκεται στο τιμόνι έχοντας καταναλώσει ποσότητες αλκοόλης μεγαλύτερες από το επιτρεπόμενο όριο. Συγκεκριμένα, από τους 798 ελέγχους αλκοόλης που διενεργήθηκαν, 81 οδηγοί βρέθηκαν θετικοί και καταγγέλθηκαν. Την ίδια στιγμή, ένας οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί το όχημά του, υπό την επήρεια ναρκωτικών. Άλλοι 503 οδηγοί καταγγέλθηκαν για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι στο δευτερεύον οδικό δίκτυο όλων των επαρχιών συνεχίζονται καθημερινά, παράλληλα με τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Στόχος πάντοτε η ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου και η εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας στους οδηγούς.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top