ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Επώνυμοι ‘εξαφανίζονται’ και δεν πληρώνουν - Πάνω από 200εκ τα ανεκτέλεστα εντάλματα

ΚΥΠΡΟΣ: Επώνυμοι ‘εξαφανίζονται’ και δεν πληρώνουν - Πάνω από 200εκ τα ανεκτέλεστα εντάλματα

Μέτρα για αποδοτικότερη είσπραξη ενταλμάτων, που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, προτείνει η Ελεγκτική Υπηρεσία, τη στιγμή που δεκάδες αστυνομικοί επιφορτίζονται με καθήκοντα εκτός αστυνομικής φύσεως. “Μη εντοπισθέντες” επώνυμοι οφειλέτες.

Ανείσπρακτα παραμένουν το 2018 εντάλματα 236 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, τα οποία προκύπτουν από 227.575 ανεκτέλεστα εντάλματα, ποσό μειωμένο σε σχέση με τα 266 εκατομμύρια που ήταν το 2017.

Πονοκέφαλο αποτελούν λοιπόν τα ανείσπρακτα εντάλματα, για την Αστυνομία αλλά και την Ελεγκτική υπηρεσία, αφού όπως εξηγεί το ρεπορτάζ, αφού πολλοί, μεταξύ των οποίων επιφανής και γνωστά πρόσωπα βρίσκουν διάφορους τρόπους για να αποφύγουν να πληρώσουν.

Στο τραπέζι τέθηκε από πλευράς Οδυσσέα Μιχαηλίδη, να γίνεται έλεγχος στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στο Τμήμα Οδικών μεταφορών, έτσι όταν οι οφειλέτες παρουσιάζονται για κάποιο έγγραφο, να εντοπίζονται.


Πάντως, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, εξήγησε στον “Φ” ότι απασχολούνται πέραν των 70 μελών του Σώματος, στην είσπραξη ενταλμάτων, κάτι που δεν συμβαίνει με την Αστυνομία άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Πρωταθλήτρια στα ανείσπρακτα εντάλματα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η επαρχία Λευκωσίας με 96 εκατομμύρια ευρώ ενώ ακολουθεί η Λεμεσός με 55 εκατομμύρια ευρώ, στην Πάφο το ποσό ανέρχεται σχεδόν στα 39 εκατομμύρια ευρώ, στην Λάρνακα 34 εκατομμύρια και στην επαρχία Αμμόχωστου περίπου στα 36 εκατομμύρια.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι παρά τα τα 65-70 χιλιάδες εντάλματα που εκτελούνται κάθε χρόνο, η προσθήκη νέων ενταλμάτων, δεν επιτρέπει σημαντική μείωση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*H φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top