ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ -ΜΥΣΤΗΡΙΟ: Ήρθε για διακοπές, πήγε πεζοπορία και τώρα είναι παράλυτος –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ -ΜΥΣΤΗΡΙΟ: Ήρθε για διακοπές, πήγε πεζοπορία και τώρα είναι παράλυτος –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απίστευτα τραγική ιστορία για βετεράνο Βρετανό στρατιώτη (με καταγωγή από Σκοτία) που ήρθε για διακοπές στην Κύπρο.

Ο λόγος για τον Ντέρεκ Μπένετ, ο οποίος από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει προσβληθεί από μυστήρια μόλυνση του νευρικού του συστήματος, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκεται παράλυτος σε νοσηλευτήριο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Metro πλέον μπορεί να κινήσει μόνο τα βλέφαρά του και να μιλά.

Ο Μπένετ που κατά τη στρατιωτική του καριέρα υπηρέτησε στην Κύπρο και ήταν βαθμοφόρος αλλά και υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση στρατιωτών, αρρώστησε στις 15 Σεπτεμβρίου ευρισκόμενος σε τουριστικό υποστατικό στην Κύπρο μαζί με φίλους.

Αρχικά παραπονέθηκε για επώδυνο πόνο μετά από πρωινή πεζοπορία και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του επιδεινώθηκε δραματικά.

Οι γιατροί δεν έχουν ακόμη καταλήξει τι προκάλεσε την κατάσταση, αλλά υποψιάζονται ότι έχει υποστεί μόλυνση του νευρικού του συστήματος.

Εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας και είναι ακόμη αδιευκρίνιστο τι του προκάλεσε την παράλυση.

Φίλη της οικογένειας του παθόντα, η 29χρονη Βικτόρια Γκάθρι, δήλωσε: «Είχε αιμορραγία στο στομάχι και πέντε μεταγγίσεις. Μια εβδομάδα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, παρέλυσε. Μπορεί μόνο να κινεί τα μάτια του και να μιλά».

Η μητέρα της Βικτόρια, δήλωσε: «Είναι γυμναστής φυσικής κατάστασης στον στρατό και πάντα ήταν σε πλήρη φόρμα. Έτσι αυτό που έπαθε καθίσταται ακόμη πιο τραγικό. Είναι ένας περήφανος άνδρας που υπηρέτησε την πατρίδα με διακρίσεις».

Η οικογένειά του καταβάλλει προσπάθειες ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για να μεταφερθεί με νοσοκομειακό αεροσκάφος πίσω στη Βρετανία. Το κόστος ανέρχεται στις 30.000 αγγλικές λίρες (περίπου 34.000 ευρώ), ενώ μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 17.000 (19.200 ευρώ), μέσω διαδικτύου.

https://www.gofundme.com/zkmh6s-get-benny-home

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top