ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Αλλαγή δεδομένων στη δικαστική διαδικασία -‘Δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου΄

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Αλλαγή δεδομένων στη δικαστική διαδικασία -‘Δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου΄

Αλλάζει τα δεδομένα και για τους άλλους τρεις κατηγορούμενος, μετά την απόφαση του για να εξασκήσει το δικαίωμα της νομικής αρωγής ο Λοΐζος Τζιωνή την Δευτέρα (29/10), που μαζί με το αίτημα Σολωμού, οδήγησαν στην διακοπή της διαδικασίας.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Νομικοί κύκλοι, εξήγησαν στο ThemaOnline ότι ίσως επηρεαστεί και ο τρόπος υπεράσπισης των άλλων τριών μετά από αυτή την εξέλιξη, αφού όπως ενημέρωσε το Δικαστήριο και ο δικηγόρος του  Τζιωνή ο πελάτης του εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει την απάντηση του σε μια ή περισσότερες από τις κατηγορίες που απάντησε παραδοχή.

Όσον αφορά την αλλαγή συνηγόρου υπεράσπισης του Λευτέρη Σολωμού μετά τη διαφωνία του 23χρονου με τον δικηγόρο του για παραδοχή κάποιων γεγονότων, αρχικά ο κατηγορούμενος ζήτησε τρεις εβδομάδες για να μπορέσει να βρει νέο συνήγορο υπεράσπισης. Το αίτημα για τρεις εβδομάδες δεν έγινε δεκτό και δόθηκε περιθώριο πέντε ημερών

Πάντως, όπως λέχθηκε και εντός της αίθουσας του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οι διαφοροποιήσεις στους δικηγόρους των δύο κατηγορουμένων, ίσως επιφέρει χρονική καθυστέρηση στην δικαστική διαδικασία, αφού τόσο ο συνήγορος που ανέλαβε την υπεράσπιση του Τζιωνή, αλλά και ο δικηγόρος που πρόκειται να αναλάβει την υπεράσπιση του Σολωμού, πιθανόν να χρειαστούν χρόνο για να μελετήσουν τους φάκελους της υπόθεσης.

Πέραν την χρονικής καθυστέρησης, οι νομικοί κύκλοι που ήρθε σε επαφή μαζί τους η ιστοσελίδα μας, παρουσιάστηκαν καθησυχαστικοί ως προς το ότι δεν επηρεάζεται η δικαστική διαδικασία.

Το Κακουργιοδικείο εξέτασε σε χρονικό διάστημα λεπτών την αίτηση Τζιωνή για νομική αρωγή, αφού υπήρχε έτοιμος ο φάκελος της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης του κατηγορούμενου, βάση του οποίου αποδεικνύεται ότι ο 33χρονος δεν έχει πηγή εσόδων.

Τέλος, νομικοί κύκλοι εξήγησαν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου να προχωρήσει σε αλλαγή συνηγόρου υπεράσπισης ή να ζητήσει νομική αρωγή ή να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στο Δικαστήριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top