ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αναστασιάδης προκάλεσε σύγκρουση Συμμαχίας – ΑΚΕΛ: Οι παρασκηνιακές συζητήσεις - VIDEO

Ο Αναστασιάδης προκάλεσε σύγκρουση Συμμαχίας – ΑΚΕΛ: Οι παρασκηνιακές συζητήσεις - VIDEO

Μετωπική σύγκρουση Συμμαχίας Πολιτών – ΑΚΕΛ με αφορμή τα λεγόμενα του Νίκου Αναστασιάδη «σε τρίτους».

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Από μέρα σε μέρα» την Τρίτη (30/10) , βρέθηκε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Παναγιώτης Σαββίδης, με αφορμή το Κυπριακό και την κάθοδο της Λούτ στην Κύπρο.

Ο κ. Σαββίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «…ο Πρόεδρος έχει κάνει συζητήσεις στο παρασκήνιο εδώ και αρκετό καιρό περί μιας λύσης που δεν είναι αυτό που διαπραγματεύονται τα τελευταία 40 χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις, αλλά κάτι διαφορετικό το οποίο έχει μέσα στοιχεία και συνομοσπονδιακά, αλλά και στοιχεία δύο κρατών».

Όπως εξήγησε, ο ΠτΔ ενημέρωσε πως γίνονται αυτές οι συζητήσεις, όταν μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των προεδρικών εκλογών η Συμμαχία Πολιτών πήγε στο Προεδρικό, ενώ ανέφερε μάλιστα ότι «δεν βλέπουμε ότι είναι κακό να συζητάς κάτι για να διερευνήσεις την αξία του και να το ακυρώσεις».

Επικρίσεις από ΑΚΕΛ

Με αφορμή τις πιο πάνω δηλώσεις, ο εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση κάνοντας λόγο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποιεί το Κυπριακό για μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Αυτούσια η γραπτή του ανακοίνωση:

«Ακόμα μια επιβεβαίωση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης συζητά για λύση συνομοσπονδίας και δύο κράτη. Αυτή τη φορά σχετική αποκάλυψη έκανε ο κ. Παναγιώτης Σαββίδης, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββίδης αυτά είπε στη Συμμαχία Πολιτών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ της πρώτης και δεύτερης Κυριακής των προεδρικών εκλογών.

Είναι πλέον αναντίλεκτο γεγονός ότι η όλη συζήτηση για δύο κράτη και συνομοσπονδία αν δεν άρχισε, τουλάχιστον τροφοδοτείται και ενισχύεται από αυτά που λέει ο Πρόεδρος σε τρίτους. Κατά δεύτερο λόγο, είναι πλέον φανερό ποιος χρησιμοποιεί το Κυπριακό για μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.»

Απάντηση από Συμμαχία:

Σε ανακοίνωση του την Τετάρτη (31/10) ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας ανέφερε για διαστρέβλωση τον δηλώσεων του από πλευράς ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σε απάντηση της γραπτής δήλωσης του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, σχετικά με την χθεσινή μου τοποθέτηση στο ΡΙΚ, θέλω να σημειώσω την διαστρέβλωση των όσων είπα από το ΑΚΕΛ.

Εσκεμμένα το ΑΚΕΛ παίρνει την αναφορά μου σε «κάτι διαφορετικό το οποίο έχει μέσα στοιχεία και συνομοσπονδιακά και στοιχεία δύο κρατών» και το μετατρέπει σε τοποθέτηση μου ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης «συζητά για λύση συνομοσπονδίας και δύο κράτη».

Το πως μετατράπηκε η τοποθέτηση μου για αυτά που εκλαμβάνω εγώ ως στοιχεία που οδηγούν σε λύση συνομοσπονδίας σε τοποθέτηση του ΑΚΕΛ ότι ο Προέδρος Αναστασιάδης επιθυμεί τέτοια λύση μόνο οι μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες του ΑΚΕΛ μπορούν να το εξηγήσουν.».

Και η σύγκρουση συνεχίζεται...

Νέα γραπτή ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών την Τετάρτη (31/10)

Ο κ. Στεφάνου, κάνει λόγο ότι ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας προσπαθεί να ανασκευάσει τα όσα είπε στην εκπομπή του ΡΙΚ την Τρίτη (30/10) για τις «μυστικές» συναντήσεις που έιχε η Συμμαχία Πολιτών με τον ΠτΔ την περίοδο των Προεδρικών εκλογών.

Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, αναφέρει «Είναι συμπαθής η προσπάθεια του κ. Σαββίδη και της Συμμαχίας των Πολιτών να καλύψουν τον ΠτΔ»

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Σήμερα ο Αναπληρωτής Προέδρος της Συμμαχίας Πολιτών κ. Παναγιώτης Σαββίδης προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα είπε χθες, για το ότι ο Προέδρος της Δημοκρατίας μεταξύ του Πρώτου και του Δευτέρου γύρου των Προεδρικών Εκλογών τούς είπε ότι διαπραγματεύεται κάτι διαφορετικό από αυτό που όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας διαπραγματεύτηκαν. Ότι, δηλαδή, διαπραγματεύεται λύση με στοιχεία συνομοσπονδίας και δύο κρατών.

Είναι συμπαθής η προσπάθεια του κ. Σαββίδη και της Συμμαχίας των Πολιτών να καλύψουν τον Πρόεδρο, τη στιγμή μάλιστα που το Προεδρικό δεν αντέδρασε καθόλου στις χθεσινές δηλώσεις του. Τα όσα είπε χθες ο κ. Σαββίδης είναι καταγραμμένα και ο καθένας μπορεί να τα ακούσει και να τα διαβάσει.

Η Συμμαχία των Πολιτών δεν χρειάζεται να επιδοθεί σε μια προσπάθεια για να καλύψει το Προέδρο της Δημοκρατίας, αφού αυτά που είπε χθες ο κ. Σαββίδης για τον Πρόεδρο τα λένε πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ξένοι ηγέτες, πρέσβεις, ο ίδιος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Επομένως, η Συμμαχία των Πολιτών και ο κ. Σαββίδης θα μείνουν εκτεθειμένοι.»

Δείτε το βίντεο με τις τοποθετήσεις του κ. Σαββίδη:

https://www.youtube.com/watch?v=qqdEMXN6gxk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0iiwsH1o4hPm_mVw8y0KQs1OE4HhQCOLhRT3m47jLr4OWocoN7OLpm4tk

Έκτορας Γεωργίου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top