ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ: Γέμισε το νησί αδέσποτα – «Επιδρομές» σε οικίες και αυλές – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ: Γέμισε το νησί αδέσποτα – «Επιδρομές» σε οικίες και αυλές – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Πρώτη» κυνηγιού και το σύνηθες φαινόμενο των αδέσποτων κυνηγετικών σκυλιών καλά κρατεί.

Του Μιχάλη Μενελάου

«Πρώτη» Κυριακή του κυνηγίου λαγού και πέρδικας η 4η Νοεμβρίου και πολλοί από τους κάτοικους των ορεινών, ημιορεινών - και όχι μόνο – περιοχών, ξύπνησαν με το πρώτο φως της μέρας.

Ο λόγος; Οι πυροβολισμοί των κυνηγών που βγήκαν για «τσάρκα» στα βουνά και τις πεδιάδες, σε μια προσπάθεια να πιάσουν τον «πολυπόθητο» λαγό.

Μαζί τους και ο πιο πιστός τους σύντροφος, ο σκύλος, ο οποίος όχι μόνο τους ξετρυπώνει το θήραμα, αλλά έχει όλη την «ευγενή καλοσύνη» να τους φέρνει κοντά τους το σκοτωμένο «τρόπαιο» του κυνηγίου.

Πολλά όμως κυνηγετικά σκυλιά, την πρώτη Κυριακή χάνονται, είτε επειδή είναι αμάθητα στους πυροβολισμούς και φοβούνται, είτε επειδή «απορροφήθηκαν» τόσο πολύ στο ψάξιμο του θηράματος που απομακρύνθηκαν και χάθηκαν στα βουνά του νησιού μας.

Πολλά είναι εκείνα που βρίσκουν στον δρόμο τους μια οικία και βρίσκουν εκεί «καταφύγιο», όντως αμάθητα στη ζωή μακριά από τους ανθρώπους.

Έτσι ορεινά, ημιορεινά αλλά και πεδινά χωριά, γεμίζουν με σκύλους που χάνονται κάθε χρόνο στο κυνήγι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι οι φωτογραφίες που μας απέστειλε αναγνώστης της ιστοσελίδας μας που δείχνουν του λόγου το αληθές.

Οι εν λόγω φωτογραφίες είναι από το χωριό Μάμμαρι της επαρχίας Λευκωσίας, όπου κυνηγετική σκυλίτσα, έχασε τον δρόμο της και βρέθηκε μακριά από τον ιδιοκτήτη της την πρώτη Κυριακή του κυνηγίου.

Μερικά όμως καταφέρνουν και βρίσκουν τον δρόμο τους για το σπίτι τους, μέσω αναζήτησής τους από τον ιδιοκτήτη τους είτε μέσω αγγελίας του ατόμου που τα βρήκε.

Κάποια όμως δεν έχουν την τύχη να επανασυνδεθούν με την «οικογένειά» τους καταλήγοντας στον δρόμο ως αδέσποτα με τα τραγικά αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε.

Καλό είναι λοιπόν οι κυνηγοί να είναι υπερβολικά προσεκτικοί με τα σκυλιά τους και να σιγουρεύονται πως είναι αρκετά υπάκουα πριν να τα μεταφέρουν στο κυνήγι.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top