ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στα ύψη οι τιμές των πατατών – Σχεδόν τέσσερα ευρώ το κιλό

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στα ύψη οι τιμές των πατατών – Σχεδόν τέσσερα ευρώ το κιλό

Είδος προς εξαφάνιση είναι πλέον οι πατάτες στην τ/κ πλευρά με τις τιμές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να φτάνουν ακόμα και τις 25 ΤΛ το κιλό (3,8 ευρώ).

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία τ/κ εφημερίδα «Κίπρις» γράφει την Κυριακή 04/11 ότι διατέθηκαν στην αγορά οι πρώτοι 10 τόνοι εγχώριας παραγωγής με την τιμή στον καταναλωτή να υπολογίζεται στις 15 ΤΛ κιλό (2,3 ευρώ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρώτοι αυτοί 10 τόνοι προέρχονται από τον Αχμέτ Γιαλίντζια, ο οποίος παράγει πατάτες εδώ και 40 χρόνια στην Άχνα. Είναι, όπως ανέφερε, πρώιμες πατάτες και λόγω των κλιματολογικών και άλλων συνθηκών έχει χάσει το 60% της παραγωγής. Και αυτό, δήλωσε, επειδή δεν έχει κάνει κρύο και θερίζουν οι αρρώστιες.

Οι αλλαγές στο κλίμα, όπως εξήγησε, και το γεγονός ότι ο χειμώνας πλέον δεν είναι βαρύς ήταν η αιτία για τις απώλειες στην ανοιξιάτικη σοδειά πατατών και τώρα στην φθινοπωρινή. Λόγω της απώλειας πατατών στην αγορά, ανέφερε, αναγκάστηκε να προχωρήσει στη συγκομιδή τους δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Η τιμή όμως που αυτός πουλά είναι 12 ΤΛ με αποτέλεσμα να φτάνουν τις 15 ΤΛ το κιλό στον καταναλωτή.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top