ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΕΜ: ‘Παραβατικότητα και χρήση ουσιών δεν είναι άσχετα με την κοινωνική πραγματικότητα’

ΠΣΕΜ: ‘Παραβατικότητα και χρήση ουσιών δεν είναι άσχετα με την κοινωνική πραγματικότητα’

Η ΠΣΕΜ καλεί τους αρμόδιους να προβληματιστούν γιατί κάποιοι μαθητές καταλήγουν σε συμπεριφορές παραβατικότητας και ζητεί όπως διερωτηθούν αν υπάρχουν κοινωνικά αποκλεισμένοι μαθητές και αν το σχολείο δεν καλλιεργεί πολιτιστικές και ηθικές αξίες.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε σχετικά με τις τριήμερες εκδρομές που διοργανώνουν τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια αυτή την περίοδο, η ΠΣΕΜ διερωτάται «γιατί ανοίχτηκε αυτό το θέμα τώρα, τη στιγμή που αυτές οι εκδρομές διοργανώνονται εδώ και χρόνια», για να σημειώσει ότι δεν θέλει να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της, «γιατί όντως υπάρχουν περιστατικά από μερίδα μαθητών που δεν μας τιμούν».

Όσον αφορά τα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται στις τριήμερες, η ΠΣΕΜ αναφέρει πως «η παραβατικότητα και η χρήση ουσιών δεν είναι άσχετα με την κοινωνική πραγματικότητα και καλά κάνουν οι αρμόδιοι, αντί να ρίχνουν απειλές, να επενδύσουν στην πρόληψη και στη διαπαιδαγώγηση», σημειώνοντας ότι «αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει στα πλαίσια του τι σχολείο θέλουμε».

Όσον αφορά τις εκδρομές, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι κατέθεσε εδώ και πολλά χρόνια πρόταση στους εμπλεκόμενους φορείς, όπως καθοριστούν και θεσμοθετηθούν διαδικασίες για τέτοιες δραστηριότητες, αν είναι δυνατό και μέσα από την τροποποίηση της νομοθεσίας, με βασικό στόχο την ασφάλεια των μαθητών. Αυτή η εισήγηση όμως δεν συζητήθηκε καν.

Τέλος, καλεί όλους τους μαθητές που θα συμμετέχουν στις τριήμερες να διασκεδάσουν μέσα σε κόσμια πλαίσια μακριά από εξαρτήσεις και βία, ενώ παράλληλα καλεί τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια να μεριμνήσουν, ώστε και οι άποροι μαθητές να μπορούν να μεταβούν στις εκδρομές, ενώ παράλληλα δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Κεντρικό μαθητικό Συμβούλιο ή μαθητή του να αισχροκερδήσει σε βάρος των συμμαθητών της.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top