ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαρίς Μπουρτζιού: ‘Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να χωνέψει την πολιτική ισότητα’

Μπαρίς Μπουρτζιού: ‘Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να χωνέψει την πολιτική ισότητα’

Οι χθεσινές (Τρίτη 6/11) δηλώσεις είναι μια νέα ένδειξη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μπόρεσε καθόλου να χωνέψει την πολιτική ισότητα της τ/κ πλευράς και ότι μέρος αυτής είναι η αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού που ανακοίνωσε διάσκεψη Τύπου του Μουσταφά Ακιντζί το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου.

 Ούτε σε αυτή τη διάσκεψη, όπως ούτε στην συνάντηση με τον κ. Ακιντζί ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ποιες είναι οι απόψεις του γι’ αυτό που κάποτε ονομάζει «χαλαρή ομοσπονδία» και κάποτε «αποκεντρωμένη», πρόσθεσε. Γι’ αυτό, είπε, και δεν έγινε κατανοητό ποιες αρμοδιότητες σκέφτεται να δοθούν από την κεντρική κυβέρνηση στις συνιστώσες πολιτείες.

Ο κ. Μπουρτζιού παραπέμπει σε προηγούμενες δηλώσεις του Μουσταφά Ακκιντζί πως η τ/κ πλευρά, εάν ξεκαθαρίσει το θέμα των αρμοδιοτήτων που θα μεταφερθούν στις συνιστώσες πολιτείες και υπάρξει μια διαδικασία μη ανοικτού τέλους, δεν απορρίπτει να το συζητήσει αυτό.

Ωστόσο, αναφέρει, ακόμα και αν ο αριθμός των αρμοδιοτήτων στην κεντρική κυβέρνηση μειωθεί, είναι εκ των ων ουκ άνευ η αποτελεσματική συμμετοχή της τ/κ πλευράς στην λήψη όλων των αποφάσεων που θα λαμβάνονται συνεταιρικά στο πλαίσιο των ομοσπονδιακών αρμοδιοτήτων. «Δεν μπορεί να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε αντίτιμο έναντι της πολιτικής μας ισότητας».

Στην γραπτή του δήλωση ο Μπαρίς Μπουρτζιού προσθέτει ότι η έννοια της ομοσπονδίας βασίζεται στον διαμοιρασμό και των αρμοδιοτήτων και του φυσικού πλούτου. «Δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης την απροθυμία που έδειξε για τον διαμοιρασμό των αρμοδιοτήτων, την δείχνει και για τον διαμοιρασμό του πλούτου. Απέναντι στις εκκλήσεις μας να γίνουν οι υδρογονάνθρακες πεδίο συνεργασίας ο κ. Αναστασιάδης προτίμησε να παραμείνει πεδίο έντασης και αυτό είναι πολύ λυπηρό».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top