ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΖΥΓΙ: Κίνηση μποϊκοτάζ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης- ‘Έξαρση ρατσισμού και ξενοφοβίας’

ΖΥΓΙ: Κίνηση μποϊκοτάζ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης- ‘Έξαρση ρατσισμού και ξενοφοβίας’

Κινήσεις για μποϊκοτάζ, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις ψαροταβέρνες του Ζυγίου, με το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, να αναφέρεται σε έξαρση ρατσισμού και ξενοφοβίας με αφορμή το επεισόδιο με κατοίκους του χωριού, που παρεμπόδισαν εργασίες, στον χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών.

Δημοσίευμα της ‘Cyprus Mail’, αναφέρεται σε καταδίκη της έξαρσης ρατσισμού και ξενοφοβίας, που επέδειξαν κάτοικοι του Ζυγίου, από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης την Παρασκευή (9/11), με αφορμή τη δημιουργία Κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών στο χωριό τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Συμβούλιο αναφέρεται σε αποτυχημένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τους πρόσφυγες, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τις ακολουθεί τυφλά.

Στο δημοσίευμα γίνεται μια περιληπτική αναφορά στα όσα έλαβαν χώρα την Τρίτη (6/11), στον χώρο πρώην στρατοπέδου της Εθνικής Φρουράς, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, με κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την συνεδρία του Κοινοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη (8/11).

Πάντως, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, όπως γράφει η ‘Cyprus Mail’, μιλά για υποστήριξη του ακροδεξιού ΕΛΑΜ στην αντίδραση των κατοίκων, κάτι που χαρακτηρίζει το Συμβούλιο ως απαράδεκτη κίνηση που προάγει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ενώ καλεί ταυτόχρονα τους πολίτες να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες.



Τέλος, το δημοσίευμα εξηγεί ότι η αντίδραση των κατοίκων του Ζυγίου, άρχισε να δημιουργεί κινήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μποϊκοτάζ των ψαροταβέρνων στο παραθαλάσσιο χωριό, με λογότυπο στο οποίο φαίνεται ένα ψάρι σε μια πιατέλα στο οποίο είναι γραμμένο, ‘Ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, πρόσφυγες καλωσορίσατε, μποϊκοτάζ στο Ζύγι’.

 

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top