ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλάζουν οι ποινές για σεξουαλικά αδικήματα – Έρχονται «καμπάνες»

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλάζουν οι ποινές για σεξουαλικά αδικήματα – Έρχονται «καμπάνες»

Αναμένεται οι παραβάτες για σεξουαλικά αδικήματα να τιμωρούνται με πιο αυστηρές ποινές, ενώ κάποια αδικήματα που θεωρούνταν ως τώρα ως πλημμέλημα μετατρέπονται σε κακούργημα.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη νέα νομοθεσία που σύντομα θα προωθηθεί στη Βουλή, η απόπειρα βιασμού θεωρείται ως κακούργημα και υπόκειται σε φυλάκιση 14 χρόνων αντί 10 που ισχύει σήμερα.

Επιπλέον στο νομοσχέδιο αναφέρετε ότι όποιος έρχεται σε συνουσία με πρόσωπο και είναι σε γνώση του ότι αυτό είναι εγγονή ή εγγονός, θυγατέρα ή γιος, αδελφή ή αδερφός ή μητέρα του ή πατέρας, είναι ένοχος ποινικού αδικήματος της αιμομιξίας και υπόκειται σε φυλάκιση 20 χρονών (αντί 14 που ισχύει τώρα), ανεξάρτητα αν η συνουσία έγινε με ή χωρίς τη συναίνεση του παθόντος. 

Αλλάζει και το αδίκημα για απαγωγή προσώπων κάτω των 16 ετών και πλέον και σε άτομα κάτω των 17 ετών, τώρα θα θεωρείται ως κακούργημα και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης δέκα ετών.

Η άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας θα τιμωρείται πλέον με ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα 15 χρόνια, αντί πέντε που ισχύει σήμερα.  

Ακόμα,  όποιος παράνομα έρχεται σε συνουσία ή αποπειράται παράνομη συνουσία με νεαρή γυναίκα που έχει ηλικία 13 ή άνω και κάτω των δεκαεπτά χρόνων, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα είκοσι τρία χρόνια. Αλλάζει και η ποινή για το αδίκημα της διαφθοράς γυναίκας με νοητική ή/και ψυχική αναπηρία ή την απόπειρα, ο παραβάτης θεωρείται ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα 20 χρόνια, αντί 14 που ισχύει τώρα.

Για το αδίκημα της μαστροπείας, αναφέρεται ότι όποιος:

(α) προάγει γυναίκα, που έχει ηλικία κάτω των 21 χρόνων σε παράνομη σαρκική επαφή με ένα ή περισσότερα πρόσωπα, είτε στη Δημοκρατία είτε αλλού ή

(β) προάγει γυναίκα σε κοινή πορνεία, είτε στη Δημοκρατία είτε αλλού ή

(γ) προάγει γυναίκα να εγκαταλείψει τη Δημοκρατία, με σκοπό να γίνει τρόφιμη σε οίκο ανοχής αλλού ή

(δ) προάγει γυναίκα να γίνει, για το σκοπό άσκησης πορνείας τρόφιμη σε οίκο ανοχής, στη Δημοκρατία ή αλλού,

είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη αντί πέντε που ισχύει σήμερα. Στην περίπτωση που το αδίκημα στρέφεται εναντίον γυναίκας ηλικίας κάτω των 17 ετών, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα είκοσι πέντε έτη.

Όποιος κατακρατεί γυναίκα χωρίς τη θέλησή της σε υποστατικό με σκοπό να έρθει σε παράνομη συνουσία με αυτή, οποιοσδήποτε άντρας, ή σε οίκο ανοχής, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα 15 χρόνια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top