ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - 'ΙΣΟΒΙΑ' ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Στον Γεν. Εισαγγελέα η ‘μπάλα’ για την αποφυλάκιση πατέρα δυο ανήλικων

ΚΥΠΡΟΣ - 'ΙΣΟΒΙΑ' ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Στον Γεν. Εισαγγελέα η ‘μπάλα’ για την αποφυλάκιση πατέρα δυο ανήλικων

Από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, εξαρτάται το μέλλον του πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, ο οποίος βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές για οφειλές περίπου 30 χιλιάδων ευρώ στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Εργασίας που ήρθε σε επαφή το ThemaOnline, εξήγησε ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαδικασία και υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, το τμήμα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν μπορεί να κάνει κάτι για το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ: ‘Ισόβια’ στις Κεντρικές για 12 χιλ. ευρώ- Απεβίωσε η μάνα του την περασμένη εβδομάδα

Όπως μας λέχθηκε, το αν ο πατέρας των δύο παιδιών αποφυλακιστεί, είναι κάτι που μόνο ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να το αποφασίσει, όπως έπραξε στο παρελθόν σε παρόμοιες υποθέσεις.

Σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας, σε περίπτωση που ο πατέρας παραμείνει στη φυλακή για παράδειγμα 1,2 ή περισσότερα χρόνια, τι γίνεται με τις οφειλές του, η καλά ενημερωμένη πηγή εξήγησε ότι μετά την αποφυλάκιση, οι οφειλές παραμένουν ως είχαν, χωρίς να διαγραφούν ή να μειωθούν.

Έτσι λοιπόν, ο πατέρας παραμένει στις Κεντρικές Φυλακές, με τις δυο ανήλικες κόρες του να βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ σύζυγος και συγγενείς δεν μπορούν να μαζέψουν τις 12 χιλιάδες ευρώ που χρειάζεται – από τις 30 χιλιάδες που οφείλει συνολικά, προκειμένου να γίνει διακανονισμός.

 Θυμίζουμε ότι ενόσω βρισκόταν στις Κεντρικές Φυλακές ο εν λόγω συμπολίτης μας, απεβίωσε και η μητέρα του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top