ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς τον πατέρα τους λόγω χρεών – Αντιμέτωπες από παιδική ηλικία με το σκληρό πρόσωπο της ζωής

ΚΥΠΡΟΣ: Θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς τον πατέρα τους λόγω χρεών – Αντιμέτωπες από παιδική ηλικία με το σκληρό πρόσωπο της ζωής

Παραμένει στις Κεντρικές Φυλακές για οφειλές στο κράτος, ο πατέρας των δύο ανήλικων κοριτσιών, οι οποίες γνωρίζουν από νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Το ThemaOnline επικοινώνησε με ακόμη ένα αρμόδιο λειτουργό, με σκοπό να διερευνήσει πού βρίσκεται και πώς προχωρά το θέμα, αφού μετά τη φυλάκιση του πατέρα, οι δύο θυγατέρες του βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σε μια ηλικία που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Αντί τούτου περιμένουν τον πατέρα τους να βγει από τη φυλακή που βρίσκεται για χρέη προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Και σε αυτή μας τη συνομιλία με αρμόδιο λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, μας αναφέρθηκε ότι προκειμένου ο πατέρας να βγει από τη φυλακή, πρέπει να γίνει διακανονισμός, κάτι όμως που χρειάζεται όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, 12 χιλιάδες ευρώ από σύνολο περίπου 35 χιλιάδων περίπου, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βρει η οικογένεια.

Όπως μας λέχθηκε, η πλευρά του πατέρα πρέπει να καταφέρει να μαζέψει ένα ποσό ως μια πρώτη δόση, για να απευθυνθεί εκ νέου στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις για νέο διακανονισμό και να συμφωνήσει για πληρωμή μηνιαίων δόσεων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ: ‘Ισόβια’ στις Κεντρικές για 12 χιλ. ευρώ- Απεβίωσε η μάνα του την περασμένη εβδομάδα

Έτσι λοιπόν, οι δύο ανήλικες κόρες, βιώνουν την απουσία του ενός εκ των δύο γονέων από το σπίτι και ζουν τον κοινωνικό στιγματισμό, με το ένα παιδί να μην θέλει πλέον να πηγαίνει σχολείο, ενώ πρόσφατα έχασαν και την γιαγιά τους, τη μητέρα του πατέρα τους δηλαδή.

Πιθανό να έγιναν λάθη από πλευράς ενηλίκων, σίγουρα υπάρχουν νόμοι και προϋποθέσεις, ποιος όμως μπορεί να εξηγήσει σε αυτά τα παιδιά γιατί τα βράδια δεν κοιμάται στο σπίτι ο πατέρας τους ή γιατί φέτος τα Χριστούγεννα θα ευχηθούν στον πατέρα τους από το τηλέφωνο ενώ αυτός βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top