ΚΟΙΝΩΝΙΑ

'ΙΣΟΒΙΑ' ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: «Παιχνίδι» για γερά νεύρα – Ο ένας στέλνει το 'μπαλάκι' στον άλλο και ο πατέρας βρίσκεται ακόμη στις Κεντρικές

'ΙΣΟΒΙΑ' ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: «Παιχνίδι» για γερά νεύρα – Ο ένας στέλνει το 'μπαλάκι' στον άλλο και ο πατέρας βρίσκεται ακόμη στις Κεντρικές

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «πετάνε» το μπαλάκι στη Νομική Υπηρεσία και το αντίστροφο, με τον πατέρα των δυο ανήλικων παιδιών να παραμένει στις Κεντρικές Φυλακές.

Του Μιχάλη Μενελάου

Στις Κεντρικές Φυλακές παραμένει για ακόμη μια μέρα ο πατέρας των δυο ανήλικων παιδιών, που φυλακίστηκε για οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, χωρίς να γίνει οποιοσδήποτε διακανονισμός.

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline, η Νομική Υπηρεσία πρότεινε διακανονισμό για την αποφυλάκιση του εν λόγω άνδρα, ούτως ώστε να καταβάλλει το ποσό των 500 ευρώ τον μήνα, για να αποπληρώσει τις οφειλές του στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, κάτι που οι τελευταίοι δεν αποδέχτηκαν.

Για τον πιο πάνω λόγο, το ThemaOnline, επικοινώνησε με τον Διευθυντή των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Θεοφάνη Τρύφωνος, ο οποίος δήλωσε άγνοια για τον εν λόγω διακανονισμό.

Ο κύριος Τρύφωνος ανέφερε πως είναι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες οι υποθέσεις οφειλών στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει με σιγουριά.

Ο Διευθυντής Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τόνισε πως «η Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαχρονικά είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν φυλακίζονται οι πολίτες για οφειλές έτσι εύκολα, πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πριν φυλακιστούν».

Παράλληλα ο κ. Τρύφωνος δήλωσε πως «γίνονται διακανονισμοί στις περιπτώσεις των οφειλών προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και εάν δεν πληρώνουν, τότε φυλακίζονται».

Όπως εξήγησε, πρέπει να γίνει πρόταση από τον Γενικό Εισαγγελέα, η οποία θα σταλεί στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος θα αποφασίσει.

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Ισόβια’ στις Κεντρικές για 12 χιλ. ευρώ- Απεβίωσε η μάνα του την περασμένη εβδομάδα

«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα, μπορεί απλώς να έχουν ζητηθεί οι απόψεις μας», κατέληξε ο κύριος Τρύφωνος.

Υπενθυμίζουμε πως ο συμπολίτης μας, βρίσκεται φυλακισμένος στις Κεντρικές Φυλακές για οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, με την οικογένειά του (δυο ανήλικα τέκνα και τη σύζυγό του) να παλεύουν οικονομικά για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του νοικοκυριού, πόσο μάλλον να βρίσκονται σε θέση να μπορούν να μαζέψουν τις 12 χιλιάδες ευρώ που χρειάζεται – από τις 41 χιλιάδες που οφείλει συνολικά, προκειμένου να γίνει διακανονισμός και να καταφέρει να αποφυλακιστεί για να αποπληρώσει πλήρως τα χρέη του.

Συμπολίτης μας ο οποίος έχασε τη μητέρα του, κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, την οποία κατάφερε να δει μια τελευταία φορά, κατόπιν σχετικής άδειας και μεταφοράς του στο δημόσιο νοσηλευτήριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top