ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Έκτακτα μέτρα για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές- ‘Κάπου αποσκοπούν ορισμένες φωτιές’

ΠΑΦΟΣ: Έκτακτα μέτρα για τις αλλεπάλληλες  πυρκαγιές- ‘Κάπου αποσκοπούν ορισμένες φωτιές’

Έκτακτη συνεδρία με θέμα τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τον τελευταίο ένα μήνα στην επαρχία Πάφου και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, να τίθενται σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο (17/11).

Του Χρίστου Ζήνωνος

Αρμόδια πηγή από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, που ήρθε σε επικοινωνία το ThemaOnline την Δευτέρα (19//1), ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του Τμήματος Δασών, με τη συμμετοχή της Αστυνομίας και του Ταμείου Θήρας, με σκοπό τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, για πρόληψη των πυρκαγιών στην επαρχία Πάφου.

Ανθρώπινος παράγοντας πίσω από τις πυρκαγιές, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις οι φωτιές φαίνεται να τέθηκαν κακόβουλα, ενώ άλλες κατά λάθος.

Συγκεκριμένα, μας λέχθηκε ότι κάποιες εκ των πυρκαγιών ‘πιθανό να αποσκοπούν κάπου’, ενώ άλλες προκλήθηκαν από καψάλισμα χόρτων ή από κάποιες δραστηριότητες ορισμένων κυνηγών.

Όπως μας λέχθηκε, αποφασίστηκε η επάνδρωση σημείων που θα βοηθήσουν στον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών ενώ επιπλέoν περιπολίες θα πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΠΥΡΚΑΓΙΑ-ΠΕΓΕΙΑ: Η επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς σε κατοικίες- Προβλήματα σε δίκτυο της ΑΗΚ

Η περιοχή του Ακάμα, όπως μας εξηγήθηκε, βρίσκεται στο επίκεντρο των μέτρων που αποφασίστηκαν, χωρίς ωστόσο να τίθεται σε δεύτερη μοίρα η υπόλοιπη επαρχία της Πάφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top