ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τους απορρίπτουν το Ελάχιστο Εγγυημένο και καταθέτουν ξανά αιτήσεις: «Κάποιοι κάνουν αίτηση για έκτη φορά»

Τους απορρίπτουν το Ελάχιστο Εγγυημένο και καταθέτουν ξανά αιτήσεις: «Κάποιοι κάνουν αίτηση για έκτη φορά»

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προωθεί μέτρα και διαδικασίες για αντιμετώπιση του φαινομένου των επαναλαμβανόμενων αιτήσεων, αλλά και για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που λαμβάνουν επιδόματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φάνος Κουρουφέξης.

Ο κ. Κουρουφέξης είπε ότι τις αλλαγές που προωθούνται θα ανακοινώσει σύντομα η ίδια η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ανέφερε για το ΕΕΕ ότι υπάρχει το ζήτημα πως πάρα πολλοί πολίτες, των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί είτε για το ύψος των εισοδημάτων τους είτε για το ποσό των καταθέσεων τους είτε γιατί δεν μεταβαίνουν σε εργασία που τους αποστέλλει το Υπουργείο, έρχονται την επόμενη ημέρα της απόρριψης της αίτησης τους και καταθέτουν νέα αίτηση.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Κουρουφέξη, οι υπηρεσίες προβαίνουν σε επανάληψη των διαδικασιών εξέτασης της νέας αίτησης και σε περίπτωση που αυτή απορριφθεί και πάλι, το άτομο αυτό καταθέτει και τρίτη αίτηση, προσθέτοντας ότι σήμερα έχουμε πλέον το φαινόμενο κάποιος αριθμός πολιτών να έχουν καταθέσει αίτηση για έκτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια από την έναρξη εφαρμογής του ΕΕΕ, παρά την απόρριψη των προηγούμενων αιτήσεων του.

Ο κ. Κουρουφέξης είπε ότι από τις 2.500 αιτήσεις που εξετάζει σήμερα η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας οι περίπου 1.600 είναι αιτήσεις που υποβλήθηκαν πέραν της μιας φοράς.

Ανέφερε επίσης ότι οι δικαιούχοι ΕΕΕ το 2018 είναι γύρω στις 25.000 οικογένειες εκ των οποίων οι περισσότερες είναι μονομελής οικογένειες (συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρίες) και πρόσθεσε ότι πριν τρία χρόνια ο αριθμός των δικαιούχων ανερχόταν στις 36.000 αλλά λόγω της σημαντικής μείωσης της ανεργίας έχει μειωθεί και ο αριθμός των δικαιούχων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top