ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Εντάσεις κατά τη διαδικασία – Δικαστής: «Υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης»

ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Εντάσεις κατά τη διαδικασία – Δικαστής: «Υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης»

Απέρριψε (23/11) το αίτημα του δικηγόρου της Σάρα Σιαμς, εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων για το φονικό Στροβόλου, το Μόνιμο κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Της Γεωργίας Παππούτα

Ο συνήγορος υπεράσπισης Σωτήρης Αργυρού είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει ελαττωματικότητα στο κατηγορητήριο και ζήτησε από την Κατηγορούσα Αρχή να συγκεκριμενοποιήσει τις κατηγορίες που αφορούν την πελάτισσά του. Επιπλέον, είχε ζήτησε να διευκρινιστεί τί έπραξε ο κάθε κατηγορούμενος.

Όπως αναφέρθηκε από το προεδρείο δεν υπάρχει θέμα πολλαπλότητας, όπως είχε ισχυριστεί ο κ. Αργυρού, και απέρριψε στην ολότητά τους τα αιτήματά του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, είναι επίσης ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όλοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Πάντως, η δικαστική διαδικασία της Παρασκευής (23/11) χαρακτηρίζεται από εντάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ.Αναστασίου διηγόρος υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή, επενέβη κατά τη διαδικασία παρουσίασης των τεκμηρίων, διατυπώνοντας τη θέση ότι η κατηγορούσα αρχή παρέδωσε το παράρτημα των τεκμηρίων μόνο στην κα. Μιράντα Αγγελίδου, δικηγόρο υπεράσπισης του Λευτέρη Σολωμού. "Δεν είναι δίκαιο" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αναστασίου.

Η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως τα παρέδωσε μόνο στην κα.Αγγελίδου γιατί μόνο αυτή τα ζήτησε, ωστόσο ξεκαθάρισε πως τα τεκμήρια θα ακουστούν και θα παραδοθούν για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου.

Στην συνέχεια την δική του παρέμβαση έκανε και ο κ.Αργυρού αναφέροντας πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του να επικοινωνήσει με την κατηγορούσα αρχή για να του παραδόσει τις καταθέσεις της υπόθεσης αυτό δεν έγινε.

Ο Δικαστής, μάλιστα, έκανε συστάσεις («να αποφεύγονται οι εντάσεις»), ενώ είπε πως «υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top