ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Ελέγχεται’ η Νάταρ -Ο επενδυτής της Olympic είναι συνέταιρος με άτομο που βαρύνεται με διακίνηση – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Ελέγχεται’ η Νάταρ -Ο επενδυτής της Olympic είναι συνέταιρος με άτομο που βαρύνεται με διακίνηση – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δεν τίθεται θέμα ακύρωσης της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για εξέταση των αιτιών που έμειναν εκτεθειμένοι χιλιάδες οδηγοί σε Κύπρο και Βουλγαρία λόγω του «λουκέτου» που μπήκε στην ασφαλιστική εταιρεία Olympic.

Του Φάνη Μακρίδη

Παρά τη σχετική επιστολή από τη Νομική Υπηρεσία που ζητούσε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρία για να μην επηρεαστεί η διαδικασία αίτησης διάλυσης της εταιρείας που εκκρεμεί στο Δικαστήριο, εντούτοις τα μέλη της Επιτροπής έκριναν (27/11) πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Αντικείμενο μας είναι η επάρκεια ή όχι του εποπτικού έλεγχου της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών και κρίνουμε πως επιτελώντας το έργο μας, ποσώς επηρεάζεται η δικαστική διαδικασία» ανέφερε βουλευτής στο ThemaOnline.

Το θέμα που ενεγράφη και θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (29/11) έχει ως ακολούθως: «Οι πληροφορίες για ανεπαρκή έλεγχο που ασκούσε η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Olympic Insurance και η εξεύρεση επαρκών πόρων για την ικανοποίηση της δαπάνης που πρέπει να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων για αποζημίωση 179.000 ιδιοκτητών οχημάτων στη Βουλγαρία και 20.000 στην Κύπρο».

Η αυτεπάγγελτη εξέταση θα γίνει έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Γιώργου Περδίκη, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Στέφανου Στεφάνου, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά και Άννας Θεολόγου.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το πιο πάνω θέμα ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, η Έφορος Ασφαλίσεων, Βικτώρια Νάραρ, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων (ΜIF), ο Προσωρινός Εκκαθαριστής, ο Αδειοδοτημένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας, εκπρόσωποι του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών και της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με παλιότερα μας δημοσιεύματα υπήρχαν σοβαρά ερωτηματικά για τον ρόλο της Olympic, αλλά και τη δυνατότητά της να ασχολείται με τον τομέα των ασφαλειών.

Στις 24 Αυγούστου, μάλιστα, είχαμε αποκαλύψει ότι o ιδιοκτήτης της Olympic, Ντιέγκο Αλόνσο, είχε απασχολήσει τις αρχές στην πατρίδα του την Ισπανία με όχι ιδιαίτερα θετικό τρόπο. Σημειώναμε ακόμη ότι ο 45χρονος είναι συνέταιρος σε εταιρία εγγεγραμμένη στη Βραζιλία, με άτομο που έχει απασχολήσει τις Αρχές της Ισπανίας για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Το εν λόγω πρόσωπο, με το οποίο ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι συνέταιρος, έχει συλληφθεί για διακίνηση το 2011, ενώ το 2013 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Η εν λόγω εταιρεία έχει άμεση σχέση με την εγγεγραμμένη στο Λουξεμβούργο Hispakol, η οποία ον Ιανουάριο του 2016 αγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Olympic.

Ο Αλόνσο, ο οποίος είχε… καταφέρει να βάλει λουκέτο στην Olympic με την ανεπάρκεια των αποθεματικών ταμείων της εν λόγω ασφαλιστικής εταιρείας, συνδέεται υπό διάφορες ιδιότητες με 15 διαφορετικές εταιρείες. Οι κλάδοι των εν λόγω εταιρειών, ποικίλουν. Έχουν να κάνουν με τον κατασκευαστικό τομέα, τον ασφαλιστικό κλάδο, ακόμα και με την εκπαίδευση.

Σημειώναμε ακόμη πως ο 45χρονος επιχειρηματίας, ήταν διοικητικό στέλεχος της εγγεγραμμένης στην Ισπανία Integral de Gestiones Societarias. Η εν λόγω εταιρεία το 2018 είχε κληθεί να πληρώσει από δικαστήριο της χώρας 200.000 ευρώ ως αποζημιώσεις.

Η ιστορία με την Integral de Gestiones Societarias δεν τελειώνει εδώ… Η εταιρεία στην οποία είναι στέλεχος ο Ντιέγκο Γκανζάλεζ Αλονσο διηύθυνε την NYSB Consulting που σχετίζεται άμεσα με την τράπεζα NYBC (New York Securities Bank Funds). Για την NYSB η Εθνική Επιτροπή της Ισπανίας για την Ασφάλεια της Αγοράς εξέδωσε προειδοποίηση το 2015, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τις πρόνοιες της νομοθεσίας ώστε να λειτουργεί νόμιμα.

Το τραγικό της υπόθεσης; Αυτή η τράπεζα-φούσκα εγγυάτο μέρος των αποθεματικών της Olympic και συγκεκριμένα 12 εκατομμύρια ευρώ! Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διερεύνησή μας τον Οκτώβριο του 2017, η εν λόγω τράπεζα που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ιδιοκτήτη της κυπριακής ασφαλιστικής Olympic, Ντιέγκο Γκονζάλεζ Αλόνσο, μετονομάστηκε σε Black Eagle.

*Στην κύρια φωτογραφία, ο Ντιέγκο Γκονζάλεζ Αλόνσο (δεξιά)

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top