ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το δράμα γυναίκας με ανήλικο παιδί – «Μαμά δεν έχουμε δεντράκι» - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το δράμα γυναίκας με ανήλικο παιδί – «Μαμά δεν έχουμε δεντράκι» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Επιστολή στην υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, απέστειλε στα μέσα Νοεμβρίου, συμπολίτης μας που βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ενώ παράλληλα έχει και χρόνια σωματικά προβλήματα.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, η 50χρονη αναφέρει πως τα τελευταία πέντε χρόνια αιτήθηκε τέσσερις φορές να γίνει λήπτης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για να απορριφθεί και τις τέσσερις.

Όπως ανέφερε η εν λόγω γυναίκα, δεν έχει κανένα οικονομικό πόρο, ενώ διαμένει σε συνοικισμό στη Λεμεσό μαζί με τον ανήλικο γιο της.

Παράλληλα η 50χρονη γυναίκα, πάσχει από κατάθλιψη, έχει χρόνιο γυναικολογικό πρόβλημα, ενώ από τα παιδικά της χρόνια, πάσχει από καταρράκτη έχοντας τύφλωση 2%.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η συμπολίτης μας στην επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας, δεν έχει χρήματα για να κάνει επέμβαση.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με την 50χρονη συμπολίτη μας, η οποία μας ανέφερε πως έστειλε την επιστολή στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση, ενώ επικοινώνησε έξι με επτά φορές με την ιδιαιτέρα της υπουργού καθώς βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και δεν έχει βοήθεια από κανένα συγγενή της.

Η κυρία Σ.Μ. ανέφερε πως έχει δυο αδέλφια τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό, ενώ έχει τρία παιδιά με τον πρώην σύζυγό της, δυο ενήλικες και ένα ανήλικο γιο, ηλικίας 16,5 χρόνων.

Αναλύοντάς μας τις απορρίψεις των αιτήσεών της για το ΕΕΕ, η κυρία Σ.Μ. είπε πως την πρώτη φορά που απορρίφθηκε της αναφέρθηκε πως η αίτησή της ήταν ελλιπής, χωρίς ωστόσο να της αναφθεί τί χρειαζόταν για να είναι ολοκληρωμένη. Τη δεύτερη φορά που απορρίφθηκε, της αναφέρθηκε πως βρέθηκε σε λογαριασμό του γιού της το ποσό των €6.000, ενώ την τρίτη φορά που απορρίφθηκε δεν της είπαν τον λόγο. Την τέταρτη φορά που απορρίφθηκε της ανέφεραν πως βρέθηκαν σε λογαριασμό του δεύτερου γιου της το ποσό των €17.000. Γιος ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών.

Εξηγώντας μας τις συνθήκες διαβίωσής της με τον ανήλικο γιο της, μας ανέφερε πως στην οικία τους δεν έχουν πλυντήριο, ενώ οι γείτονες τους, τους δίνουν ένα πιάτο φαγητό για να φάνε.

Παρά την ανυπαρξία εισοδήματος της οικογένειάς της, η 50χρονη γυναίκα χρωστάει αρκετά χρήματα τα οποία δανείστηκε για επεμβάσεις που χρειαζόταν άμεσα, ενώ για τις εν λόγω επεμβάσεις και για τα έξοδα του νοικοκυριού της αναγκάστηκε να πωλήσει τα χρυσαφικά της.

Η κυρία Σ.Μ. δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα καθώς έκανε πολλές προσπάθειες να βρει και να κρατήσει δουλειά, με τα προβλήματα υγείας της να μην την αφήνουν να το πράξει.

Κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία η κυρία Σ.Μ. λύγισε περιγράφοντας τα όσα της ανέφερε ο 16χρονος γιος της, όταν της εξέφρασε το παράπονό του πως θα κάνουν Χριστούγεννα, χωρίς να έχουν ένα μικρό δεντράκι.

Συγκεκριμένα, ο ανήλικος της ανέφερε «Μαμά δεν έχουμε δεντράκι».

Η 50χρονη γυναίκα ζητά βοήθεια και κάπου να πιαστεί, για να περάσει με αξιοπρέπεια τις γιορτές μαζί με το παιδί της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top