ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση 'γιάφκας' στην Λακατάμια : «Έξι ανακρίσεις από ποδοσφαιρική ομάδα» – Μορφασμοί από τον ύποπτο

Υπόθεση 'γιάφκας' στην Λακατάμια : «Έξι ανακρίσεις από ποδοσφαιρική ομάδα» – Μορφασμοί από τον ύποπτο

Εξελίξεις στην υπόθεση με την «γιάφκα» με τα ναρκωτικά στην Λακατάμια, η οποία συνδέθηκε με την απόπειρα φόνου σε βάρος του Νίκου Ροδοθέου. Το διαμέρισμα παρακολουθείτο από την ΥΚΑΝ μετά από πληροφορία και συνέλαβε 24χρονο, ενώ ο αδελφός του συνελήφθη όταν εντοπίστηκε στην σκηνή όπου βρέθηκε το σκούτερ που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα.

Ενώπιον δικαστηρίου τέθηκε ξανά για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής, ο ένας εκ των δύο αδελφών που συνελήφθησαν μετά από πληροφορία που έφτασε στην ΥΚΑΝ αναφορικά με «γιάφκα» ναρκωτικών σε διαμέρισμα στην Λακατάμια. Πρόκειται για δύο αδέλφια ηλικίας 24 και 26 ετών.

Ο ένας εκ των δύο φέρεται να προμήθευε με ναρκωτικά νεαρούς σε Ανθούπολη και Λακατάμια. 

Όπως ακούστηκε την Πέμπτη (6/12) στην αίθουσα του δικαστηρίου, για την υπόθεση θα ληφθούν έξι καταθέσεις από ποδοσφαιρική ομάδα, (σίγουρα από προπονητή και υπεύθυνο γηπέδου, είπε ο ανακριτής) που αγωνιζόταν ο ένας εκ των δύο αδελφών, λόγω του ότι δέχθηκε ύποπτο τηλεφώνημα όταν έφευγε από προπόνηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Η «κόκα», η απόπειρα εναντίον Ροδοθέου και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης

Όταν ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα, ο 24χρονος ύποπτος έκανε μορφασμούς και διερωτιόταν, επειδή, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, δεν γνωρίζει ούτε το όνομα του προπονητή του, αφού τελευταίως πήγε εκεί.

Ο ανακριτής του ΤΑΕ απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε αν ο 26χρονος αδελφός του υπόπτου, έχει άμεση εμπλοκή με την υπόθεση. Θυμίζουμε ότι ο αδελφός του υπόπτου παραδέχθηκε ότι γνώριζε για τα ναρκωτικά αλλά δεν είχε περεταίρω εμπλοκή.

Ο δικηγόρος του υπόπτου διερωτήθηκε πού βρίσκεται ο αδελφός του υπόπτου σήμερα, με τον ανακριτή να αναφέρει ότι έδωσε θεληματική κατάθεση για να βοηθήσει την Αστυνομία σε άλλη υπόθεση και βρίσκεται υπό κράτηση για αδικήματα που διερευνά το ΤΑΕ. Θυμίζουμε ότι σε κατάθεσή του ο 26χρονος ενέπλεξε τον Αλέξη Μαυρομιχάλη στην υπόθεση με τα ναρκωτικά ενώ καταζητείται και ο Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως 'Σήφης'.

Ο δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της προσωποκράτησης του υπόπτου για άλλες οκτώ ημέρες.

Όπως είπε: «Υπάρχει μαρτυρία που συνδέει τον ύποπτο. Η Αστυνομιά ερευνά την υπόθεση. Ο βαθμός της εμπλοκής του διερευνάται και είναι θεμιτό η αστυνομία να διερευνά και να συλλέγει κάθε αποδεικτικό στοιχειό. Είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση». 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

H ΥΚΑΝ στα πλαίσια «στενής» παρακολούθησης συγκεκριμένου διαμερίσματος στο οποίο υπήρχε ενημέρωση από χρήστη ουσιών ότι εκεί φυλάγεται μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, εντόπισαν ύποπτο πρόσωπο να εισέρχεται στην πολυκατοικία και να ανεβαίνει στον 2ο όροφο, ενώ βγαίνοντας κρατούσε μια τσάντα.

Όταν ανακόπηκε για έλεγχο στην είσοδο της πολυκατοικίας δεν εντοπίστηκε η τσάντα ωστόσο βρέθηκαν στην κατοχή του κλειδιά που άνοιγαν την θύρα του ανελκυστήρα όπου και εντοπίστηκε η βαλίτσα που είχε στην κατοχή του ο ύποπτος. Μέλη της ΥΚΑΝ τον ρώτησαν αν γνωρίζει κάτι για την τσάντα με τον ίδιο να απαντά:  «Εν η τσάντα που επέταξα και μέσα έσιει κόκα».

Στη συνέχεια, με δικαστικό ένταλμα έγινε έρευνα στο σπίτι του όπως εντοπίστηκε άλλη μια ταξιδιωτική τσάντα που όπως πιστεύεται περιείχε κάνναβη με τον ίδιο να απαντά: «Δεν ήξερα ότι υπήρχαν και αυτά».

Ακολούθως ο νεαρός οδηγήθηκε στην ΥΚΑΝ όπου προφορικά παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως ήταν ναρκωτικά ωστόσο αρνείται περαιτέρω εμπλοκή του στην υπόθεση. Μάλιστα ανέφερε ότι το διαμέρισμα το νοίκιαζε με τη φίλη του με την οποία είχαν χωρίσει πριν ένα χρόνο, ωστόσο ο αδελφός του ήθελε να κρατήσει το διαμέρισμα και έτσι του έδινε το ενοίκιο που με τη σειρά του το παρέδιδε στον ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στις 27/11 του τηλεφώνησε άγνωστο πρόσωπο με απόκρυψη αριθμού και του ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει συλλάβει τον αδελφό του, προτρέποντας τον να πάει στο διαμέρισμα και «να πιάσει κάποια πράγματα να τα εξαφανίσει».

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια ο αδελφός του φέρεται να έχει άμεση εμπλοκή με την ποσότητα ναρκωτικών,  ωστόσο αυτός είχε ήδη συλληφθεί για την υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου, αφού ήταν ένας από τους τρεις που η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες αφού εντοπίστηκαν στη σκηνή με το ύποπτο σκούτερ, το οποίο στη συνέχεια το θύμα της απόπειρας αναγνώρισε ως τη μοτοσικλέτα που τον ακολουθούσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top