ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ – ΡΟΔΟΘΕΟΥ: «Γιατί φορεί αλεξίσφαιρο;» - Εξέφρασε φόβους για τη ζωή του ο 26χρονος Ελληνοκύπριος

ΑΠΟΠΕΙΡΑ – ΡΟΔΟΘΕΟΥ: «Γιατί φορεί αλεξίσφαιρο;» - Εξέφρασε φόβους για τη ζωή του ο 26χρονος Ελληνοκύπριος

Ο 26χρονος που σε κατάθεσή του ενέπλεξε Μαυρομιχάλη και «Σήφη» στην υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε διαμέρισμα στην Λακατάμια, εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, γι’ αυτό εμφανίστηκε με αλεξίσφαιρο στην αίθουσα του δικαστηρίου την Πέμπτη (6/12).

Της Γεωργίας Παππούτα

Για ανανέωση προσωποκράτησης των δύο υπόπτων που συνελήφθησαν για την απόπειρα φόνου εναντίον του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου, τέθηκαν ενώπιον δικαστηρίου 26χρονος Ελληνοκύπριος και άνδρας από την Συρία.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 26χρονος εξέφρασε φόβους για τη ζωή του γι’ αυτό εμφανίστηκε στην αίθουσα με αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο δικηγόρος του άνδρα από τη Συρία, ρώτησε: «Γιατί φορεί αλεξίσφαιρο;», με τον ανακριτή να του απαντά ότι είναι για προστασία. Μάλιστα, ρώτησε γιατί ο δικός του πελάτης δεν φοράει, με τον ανακριτή να του λέει ότι αν εξέφραζε την ανάγκη θα φορούσε και εκείνος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ανακριτή, ακόμη αναζητείται το πυροβόλο όπλο που συνδέεται με την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.

Ο 26χρονος Ελληνοκύπριος, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ ο αλλοδαπός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.  

Σημειώνεται ότι η παρουσία της Αστυνομίας στην αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν αυξημένη. 

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης των δύο υπόπτων για άλλες 8 ημέρες. 

Η κατάθεση που ενέπλεξε Μαυρομιχάλη και 'Σήφη'

Ο 26χρονος, συνελήφθη για την υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου. Είναι ο αδελφός του 24χρονου που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Λακατάμια στις 27 Νοεμβρίου (700 γρ. κοκαΐνης και δυο κιλά κάνναβης).

Σύμφωνα με την κατάθεση που δόθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας και παρουσιάστηκε στο δικαστήριο στο πλαίσιο αιτήματος προσωποκράτησης του Μαυρομιχάλη, ο Ιωσήφ Ιωσήφ, γνωστός ως «Σήφης», φέρεται να μετέβη στο διαμέρισμα στη Λακατάμια όπου βρίσκονταν τα ναρκωτικά.

Στην παρουσία του ατόμου που έδωσε την μαρτυρία, ο «Σήφης» φέρεται να φωτογράφησε με το κινητό του τις συσκευασίες με τις ναρκωτικές ουσίες.

Εν συνεχεία, ο «Σήφης» είπε στον μάρτυρα να μην μιλά και τηλεφώνησε σε κάποιον Αλέξη. Ο Ιωσήφ, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, είπε στον Αλέξη ότι εντόπισε 13 συσκευασίες στο διαμέρισμα και όχι 14.

Όπως είπε ο μάρτυρας, αποχωρώντας από το διαμέρισμα με τον «Σήφη», ρώτησε τον τελευταίο από πού προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά, με τον Ιωσήφ να απαντά ότι τα έφερε από την Ελλάδα με τον Αλέξη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από τον ανακριτή που παρουσίασε το αίτημα διατάγματος προσωποκράτησης για τον Μαυρομιχάλη, την 1η Δεκεμβρίου έγινε έρευνα στο διαμέρισμα του μάρτυρα και εντοπίστηκαν τεκμήρια που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.

Το άτομο που έδωσε την μαρτυρία είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στη Λακατάμια πριν από αρκετό καιρό και όταν αποφάσισε να αλλάξει κατοικία, ο αδερφός του του ζήτησε να το κρατήσει για να το χρησιμοποιήσει για δικούς του λόγους.

Ο αδερφός του μάρτυρα συνελήφθη στις 27/01/2018 στο κέντρο της Λευκωσίας στην περιοχή του οικήματος της ΠΕΟ, για την υπόθεση με το σκούτερ, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.

Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο ενέκρινε διάταγμα 5ήμερης προσωποκράτησης σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ενώ η Αστυνομία καταζητεί τον Ιωσήφ Ιωσήφ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top