ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τους χαιρέτησε και αυτός τον μαχαίρωσε τραυματίζοντας τον σοβαρά– «Έσσιει κάτι ρε;»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τους χαιρέτησε και αυτός τον μαχαίρωσε τραυματίζοντας τον σοβαρά– «Έσσιει κάτι ρε;»

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή ο 18χρονος - σήμερα - που μαχαίρωσε άλλον νεαρό, στην αυλή της εκκλησίας της Φανερωμένης στην Λευκωσία.

Το περιστατικό συνέβη στις 7 Αυγούστου 2017, όπου σύμφωνα με τα γεγονότα ο 17χρονος τότε Παλαιστίνιος από τη Συρία, μαχαίρωσε άλλον νεαρό από το Ιράκ.

Το θύμα, φέρεται να είχε χαιρετίσει τον δράστη και δύο φίλες του και συνέχισε να περπατά στην περιοχή.  Ο Παλαιστίνιος ωστόσο, τον ακολούθησε και ξεκίνησε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους, ενώ ο δράστης, τοποθέτησε και το μέτωπό του στο μέτωπο του άλλου νεαρού ρωτώντας τον: «έσσιει κάτι ρε;» και το θύμα να απαντά: «όι εν έσσιει τίποτε».

Ο δράστης τότε, ανέσυρε μαχαίρι που είχε στην τσέπη του και χτύπησε το θύμα. Ο Ιρακινός ανταπέδωσε.

Το θύμα προσπάθησε να απομακρυνθεί αλλά ο Παλαιστίνιος τον ακολούθησε και όταν έφτασε στα κάγκελα της εκκλησίας τον μαχαίρωσε στον λαιμό.

Ο Ιρακινός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα 5 εκατοστών στην τραχηλική χώρα και επιφανειακό τραύμα στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα του δέρματος. Μάλιστα εισήχθηκε και στο χειρουργείο όπου του έγινε συρραφή με 16 μεταλλικά ράμματα μήκους 7 εκατοστών.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερος» την Παρασκευή (7/12) το Κακουργιοδικείου, όπου τέθηκε ενώπιον του ο 18χρονος σήμερα Παλαιστίνιος και μετά από δική του παραδοχή, τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Για την απόφαση του δικαστηρίου, λήφθηκαν σοβαρά υπόψη το νεαρό της ηλικίας του δράστη, το λευκό ποινικό μητρώο και οι προσωπικές του συνθήκες. Ο 18χρονος είναι πρόσφυγας από την Συρία. Μετριαστικός παράγοντας ήταν και το ότι δεν υπήρξε προσχεδιασμός ή προμελέτη του εγκλήματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top