ΚΟΣΜΟΣ

Αμοιβάδα εισχώρησε στον εγκέφαλο γυναίκας – Σπάνια περίπτωση λένε οι ειδικοί

Αμοιβάδα εισχώρησε  στον εγκέφαλο γυναίκας – Σπάνια περίπτωση λένε οι ειδικοί

Η χρήση του νερού της βρύσης σε σκεύος ρινική πλύσης, πιθανό να ευθύνεται για το θάνατο μιας γυναίκας 69 ετών στο Σιάτλ, των ΗΠΑ, μετά τον εντοπισμό αμοιβάδας στον εγκέφαλο της.

Αντί να χρησιμοποιεί αποστειρωμένο νερό ή ειδικό ορό, αναφέρει δημοσίευμα της webmd.com επικαλούμενο το CBS News, η 69χρονη γυναίκα πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε νερό βρύσης που είχε βάλει σε μια ειδική στάμνα η οποία χρησιμοποιείται για ρινικές πλύσεις.

Η αμοιβάδα μπήκε στην ανώτερη ρινική κοιλότητα της και έπειτα στην κυκλοφορία του αίματος, φτάνοντας τελικά στον εγκέφαλό της, σύμφωνα με τη μελέτη του Διεθνούς Περιοδικού των Μολυσματικών Ασθενειών.

Αυτή η σπάνια περίπτωση, υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι πρέπει ακολουθούν τις οδηγίες όταν χρησιμοποιούν ειδικά δοχεία ρινικής πλύσης και να χρησιμοποιούν μόνο βραστό ή απεσταγμένο νερό, δήλωσε ο Δρ. Charles Cobbs, νευροχειρουργός στο Σουηδικό Ιατρικό Κέντρο στο Σιάτλ που χειρίστηκε το περιστατικό με την 69χρονη.

Ο Δρ. Cobbs συμπλήρωσε "Αυτό είναι τόσο σπάνιο που έχουν υπάρξει μόνο ως 200 περιπτώσεις έως τώρα."

Το κολύμπι σε θερμές λίμνες και ποτάμια γλυκού νερού είναι η πιο συνηθισμένη αιτία τέτοιων περιπτώσεων, αλλά υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις όπου τέτοιες είδους λοιμώξεις συμβαίνουν όταν το νερό της βρύσης εισχωρήσει στη μύτη, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αυτός ο τύπος μόλυνσης δεν μπορεί να συμβεί από την κατάποση ύδατος και δεν μπορεί να περάσει από άτομο σε άτομο, ανέφερε το CBS News.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top