ΔΙΕΘΝΗ

Στρασβούργο: Άφαντος ο δράστης – Σε κατάσταση σοκ η πόλη

Στρασβούργο: Άφαντος ο δράστης – Σε κατάσταση σοκ η πόλη

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Εϊτζ, του οποίου το αντιτρομοκρατικό τμήμα διενεργεί την έρευνα για την επίθεση στο Στρασβούργο, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Κύπρου) στο δικαστήριο του Στρασβούργου.

Ο εισαγγελέας που μετέβη το βράδυ της Τρίτης 11/12 στο σημείο της επίθεσης, θα κάνει μια ενημέρωση για τις έρευνες ενώ συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης.

Ο 29χρονος άνδρας που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 άλλων χθες βράδυ στο Στρασβούργο, σύμφωνα με τη νομαρχία του Κάτω Ρήνου, εξακολουθεί να διαφεύγει, με τις αρχές να χτενίζουν μια πόλη που τελεί υπό σοκ μετά τη φονική επίθεση εναντίον της χριστουγεννιάτικης αγοράς της.

Ο δράστης των πυροβολισμών που καταζητείται ακόμη, παραλίγο να πιαστεί το βράδυ της Τρίτης αλλά εξαφανίστηκε, μετά τις ανταλλαγές πυρών με αστυνομικούς, εξήγησε ο δήμαρχος του Στρασβούργου Ρολάν Ρις στο δίκτυο Europe 1.

Ο δράστης άνοιξε πυρ το βράδυ της Τρίτης λίγο πριν από τις 20.00 τοπική ώρα σε τρία σημεία του ιστορικού κέντρου του Στρασβούργου, μέσα σε δρόμους με καταστήματα στο μέσο της διάσημης χριστουγεννιάτικης αγοράς τη πόλης, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια τουρίστες.

Σχεδόν 420 αστυνομικοί από διάφορες μονάδες και 200 χωροφύλακες επιχειρούν για τον εντοπισμό του. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκδοχή ο φυγάς να πέρασε στη Γερμανία, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, προσθέτοντας ότι ο αποκλεισμός των συνόρων έχει διασφαλιστεί όπως και ο αποκλεισμός περιμετρικά της πόλης του Στρασβούργου"

Η εισαγγελία του Παρισιού διενεργεί έρευνα για "δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών σε σχέση με τρομοκρατική ενέργεια και συμμετοχή σε εγκληματική τρομοκρατική συμμορία". "Το τρομοκρατικό κίνητρο δεν έχει διαπιστωθεί", δήλωσε ο Νουνιές στο δίκτυο France Inter, καλώντας για "μέγιστη προσοχή" όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των γεγονότων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top