ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΦΟΣ: Αναβρασμός στον Δήμο από μετακινήσεις που ήταν 'σε βάρος του Οργανισμού' – «Ψέμα χείριστου είδους» υποστηρίζει ο Φαίδωνας - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΠΑΦΟΣ: Αναβρασμός στον Δήμο από μετακινήσεις που ήταν 'σε βάρος του Οργανισμού' – «Ψέμα χείριστου είδους» υποστηρίζει ο Φαίδωνας - ΕΓΓΡΑΦΟ

Αναβρασμός στον Δήμο Πάφου από μετακινήσεις προσωπικού οι οποίες προκάλεσαν πολλαπλά λειτουργικά προβλήματα στην υπηρεσία, όπως υποστηρίζουν μέλη της Επιτροπής Προσωπικού του Δήμου.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρία της Επιτροπή Προσωπικού του Δήμου Πάφου, ημερομηνίας 07/12, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρίνος Στυλιανού, ζήτησε ενημέρωση για τις πρόσφατες μετακινήσεις υπαλληλικού προσωπικού στον Δήμο Πάφου.

Στη συνεδρία παρέστη και ο Δημοτικός Γραμματέας, Θέμης Φιλιππίδης, ο οποίος ενημέρωσε πως οι μετακινήσεις γίνονται από τον ίδιο, κατόπιν έγκρισης του Δημάρχου Πάφου.

Παράλληλα είπε πως το προσωπικό που μετακινήθηκε ανήκει στις τάξεις του γραμματειακού προσωπικού και είναι εναλλάξιμο στις θέσεις που υπηρετεί, ενώ για τις μετακινήσεις λήφθηκαν υπόψιν τα τόσο τα προσόντα όσο και οι δυνατότητες του κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά.

Πέραν τούτου, επισήμανε στην Επιτροπή πως οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται σε πιο τακτική βάση στο πλαίσιο εφαρμογής χρηστής διοίκησης του Δήμου Πάφου.

Από την πλευρά τους τα Μέλη της Επιτροπής ανέφεραν πως όντως το θέμα εμπίπτει στις διοικητικές αρμοδιότητες του Δημάρχου και του Δημοτικού Γραμματέα, όμως οι μετακινήσεις του προσωπικού έγιναν σε βάρος του οργανισμού.

Μετακινήσεις οι οποίες προκάλεσαν πολλαπλά λειτουργικά προβλήματα, ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής.

Οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται στη βάση αιτιολόγησης, αφού εξεταστούν και αντιμετωπιστούν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν, τόνισαν τα μέλη.

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής επαναδιατύπωσαν την επιθυμία τους να έχουν πιο στενή σχέση με την Υπηρεσία και να ενημερώνονται για τα θέματα που επηρεάζουν προσωπικό και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πάφου, όπως φαίνεται και στα πρακτικά της συνεδρίας που εξασφάλισε και δημοσιεύει το ThemaOnline.

Για το πιο πάνω ζήτημα το ThemaOnline, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος. Του επιστήσαμε την προσοχή στο εν λόγω ζήτημα, ζητώντας τη δική του θέση.

Ο κύριος Φαίδωνος ανέφερε πως πρόκειται για «ψέμα χείριστου είδους», καθώς η Επιτροπή παραδέχθηκε πως οι μετακινήσεις του προσωπικού στον Δήμο αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Γραμματέα του Δήμου και του Δημάρχου.

«Ακολουθήσαμε απόλυτα τη διαδικασία» τόνισε ο Δήμαρχος Πάφου, με το προσωπικό να είναι απόλυτα ευχαριστημένο από τις μετακινήσεις εξαιρουμένης μια περίπτωσης, η οποία βρισκόταν στο ίδιο πόστο για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ήθελε να μετακινηθεί.

Ο Δήμαρχος εξήγησε πως πλησιάζει η συνταξιοδότηση της εν λόγω υπαλλήλου και πως κρίθηκε θεμιτό και καλό να μετακινηθεί, ούτως ώστε άλλος υπάλληλος να μάθει να χειρίζεται την εργασία που επιτελείτο στην εν λόγω θέση.

Πέραν τούτου, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως οι τρεις κοπέλες ζήτησαν την μετακίνησή τους, ενώ κανένα λειτουργικό πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε στον Δήμο, αντιθέτως υπάρχουν πόστα και Τμήματα τα οποία, με τις μετακινήσεις, λειτουργούν καλύτερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top