ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ελπίδα στην 14χρονη και την μητέρα της – Αναλαμβάνει την υπόθεση ο Πρόεδρος του Ανωτάτου

ΚΥΠΡΟΣ: Ελπίδα στην 14χρονη και την μητέρα της – Αναλαμβάνει την υπόθεση ο Πρόεδρος του Ανωτάτου

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου, κάλεσε την μητέρα του 14χρονου κοριτσιού που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 72χρονο, να αποστείλει στον ίδιο το παράπονο για καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης για 3 ολόκληρα χρόνια.

Μιλώντας στον «Φιλελεύθερο», όπου έγινε και η καταγγελία της παραπονούμενης μητέρας, ο κ. Μύρωνας Νικολάτος είπε: «H ενδιαφερόμενη, μπορεί να απευθυνθεί σε εμένα ως πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υποβάλοντας παράπονο ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης. Εγώ θα διερευνήσω την υπόθεση. Εάν υπάρχει πράγματι τέτοια καθυστέρηση θα δώσω τις ανάλογες οδηγίες. Δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με την καταγγελία της μητέρας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα πρέπει η μητέρα ή οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος να υποβάλει παράπονο στον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το παράπονο θα εξεταστεί και θα γίνει ό,τι πρέπει με σκοπό τη θεραπεία της οποιασδήποτε ατασθαλίας ή αδικίας ή καθυστέρησης υπάρχει». 

Όσον αφορά την επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης είπε: ««Όλα είναι δυνατά. Εάν έρθουν σε εμένα, εάν έρθουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, όλα είναι δυνατά. Εγώ θα εξετάσω τους λόγους των αναβολών, εάν πράγματι υπάρχουν αναβολές μη δικαιολογημένες, μπορώ να δώσω κάποιες οδηγίες με σκοπό τη θεραπεία της οποιασδήποτε αδικίας ή ατασθαλίας έχει προξενηθεί».

Εξήγησε μάλιστα ότι, το Ανώτατο Δικαστήριο είναι αποκλειστικά το αρμόδιο για την απονομή της δικαιοσύνης, για την εκδίκαση των υποθέσεων, για τις τυχόν καθυστερήσεις και οτιδήποτε άλλο υπάρχει.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου επισήμανε ότι, η καταγγελία μπορεί να έγινε πριν από τρία χρόνια, ωστόσο, έχει σημασία πότε η ανεξάρτητη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας υπό τον Γενικό Εισαγγελέα, καταχώρησε την ποινική δίωξη.

«Αυτά πρέπει να ερευνηθούν, αφού τεθεί το παράπονο ενώπιόν μου, εγώ θα δω πότε καταχωρήθηκε, πότε ήρθε ενώπιον των Δικαστηρίων για πρώτη φορά, πόσες φορές αναβλήθηκε, για ποιους λόγους αναβλήθηκε και όλα τα δεδομένα για να μπορέσω να πάρω τις σωστές αποφάσεις», είπε.

«Θα πάρω το ιστορικό τις υπόθεσης και τα πρακτικά. Και με βάση αυτά θα μπορέσω να διατυπώσω άποψη και να ενεργήσω. Αν υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση ή τι συνέβη σε αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε.

«Καλώ και υποδεικνύω στη μητέρα ότι υπάρχει αυτή η διαδικασία, εάν επιθυμεί να απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, οπότε το Ανώτατο Δικαστήριο θα πράξει τα δέοντα», κατέληξε.    

Θυμίζουμε ότι, η μητέρα της 14χρονης παραπονέθηκε πως ανεξήγητα, σύμφωνα με την ίδια, για τρία χρόνια αναβάλλεται η δίκη για τον 72χρονο που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το ανήλικο παιδί της όταν ήταν σε ηλικία 11 ετών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top