ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Έσπασε» ο Τζιωνής με τον καταιγισμό ερωτήσεων της Κ.Α – Άκυρο το πλαίσιο του δικηγόρου του

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Έσπασε» ο Τζιωνής με τον καταιγισμό ερωτήσεων της Κ.Α – Άκυρο το πλαίσιο του δικηγόρου του

Ο Λοΐζος Τζιωνής μετά τον καταιγισμό ερωτήσεων στην αντεξέτασή του από την Κατηγορούσα Αρχή ‘έσπασε’ και είπε πως πιέστηκε γιατί ο ίδιος έλεγε ψέματα, αναγκάζοντας τον δικηγόρο του να αποσύρει το πλαίσιο περί πίεσης από τους ανακριτές για καταθέσεις και υποδείξεις σκηνών.  

Μετά την πρώτη κατάθεσή του ενώπιον δικαστηρίου, για την δίκη εντός δίκης που διεξάγεται για εξέταση των επίδικων ζητημάτων στα οποία ήγειρε ένσταση η υπεράσπιση του Λοΐζου Τζιωνή, ο 33χρονος την Παρασκευή (14/12) αντεξετάζεται από την Κατηγορούσα Αρχή.

Η συνήγορος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, ξεκίνησε να υποβάλλει διευκρινιστικές ερωτήσεις στον Τζιωνή, ώστε να επιβεβαιώσει όσα είχε αναφέρει την Τρίτη (12/12) στην πρώτη του κατάθεση, στην δίκη εντός δίκης.

Στην συνέχεια, ρωτήθηκε για τα διαλείμματα και το φαγητό που ισχυρίστηκε ότι δεν του προσφέρθηκε με την Κ.Α. να επιμένει ότι ο Τζιωνής είχε φάει. Ο ίδιος ο Τζιωνής είπε τελικά ότι κατά την διάρκεια της προφορικής κατάθεσής του είχε κάνει 6 διαλείμματα για να πάει τουαλέτα και να πιεί τσιγάρο.

«Άρα σε αυτά τα 50 λεπτά διακόψατε έξι φορές και κατά τα άλλα δεν είχατε διάλειμμα;», διερωτήθηκε ευλόγως η Κ.Α.   

Ο Τζιωνής συνέχισε να ισχυρίζεται ότι δεν είχε κάνει διάλειμμα για φαγητό με την Κ.Α. να του αναφέρει και μέχρι τι έφαγε: «Έφαγες μαρμελάδα, ψωμί και ήπιες νέσκαφε». 

Όσον αφορά τους ανακριτές, ο Τζιωνής είπε ότι ένιωθε πίεση από τον ένα (σ.σ. Θεμιστοκλέους). «Ο Σιαμούτης ήταν καλός και ο Τόμας ουδέτερος».

«Ήταν ο τρόπος του κ. Θερμιστοκλέους, όταν χτυπούσε το χέρι του μου έλεγε απάντα», είπε ο Τζιωνής με την Κ.Α. να τον ρωτά: «Τι έκαμε καλό; Δεν σου έλεγε Λοϊζο μου; Δεν σε απείλησε, δεν σε χτύπησε».

Μάλιστα, η Κ.Α. ρώτησε σε ειρωνικό ύφος τον 33χρονο: «Τι θέλατε να σας αγκαλιάσουν;», με τον Τζιωνή να απαντά: «Όχι προς Θεού. Μπορεί να εν η δουλειά τους και το πήρα εχθρικά».

Όταν ο Τζιωνής ρωτήθηκε από την Κ.Α. ποιο είναι το παράπονό του, είπε: «Μου έλεγαν έχω δικαιώματα και από την άλλη μου έλεγαν να μεν βάλω δικηγόρο γιατί θα παραδεχτείς».

Η Κ.Α. πέρασε στην αντεπίθεση και θέτοντας γεγονότα για τα οποία ρωτήθηκε από τους ανακριτές, τον ρωτούσε συνέχεια: «Νιώθεις πίεση;». Ο Τζιωνής σ’αυτές τις ερωτήσεις της Κ.Α. απαντούσε συνεχώς όχι.

«Άρα ελεύθερα απαντάς σε ερωτήσεις», είπε η Κ.Α. με τον Τζιωνή να απαντά καταφατικά.   

Σε δεύτερη αντεπίθεση που προχώρησε η Κ.Α. για γεγονότα που είχε πει ο ίδιος στους ανακριτές και υπέπιπτε σε αντιφάσεις, τον ρώτησε αν είναι αυτός που τα είπε και αν το έκανε με ελεύθερη βούληση με τον Τζιωνή να απαντά και πάλι καταφατικά.

Ερωτηθείς αν τελικά οι ανακριτές ξεπέρασαν τα όρια, ο Τζιωνής είπε: «Όχι».

Στην συνέχεια ο Τζιωνής υπέπεσε σε αντίφαση, αφού ενώ αρχικά ανέφερε ότι δεν είχε φάει, τελικά είπε ότι μετά την προφορική του ανάκριση του δόθηκε καφές και σνακ.

Όσον αφορά τις χειρόγραφες κόλλες που είχε ετοιμάσει ο ίδιος με γεγονότα πριν την κατάθεσή του και τις έδωσε στους ανακριτές, η Κ.Α. έθεσε το ερώτημα: «Σε ρώτησαν αν υιοθετάς το περιεχόμενο από τις κόλλες σου και δεν θες να αλλάξεις κάτι. Το θυμάσαι;» με τον Τζιωνή να απαντά και πάλι καταφατικά.

«Πού πιέστηκες;» τον ρώτησε η Κ.Α με τον ίδιο τελικά να ‘σπαει’ και να απαντά: «Πιέστηκα γιατί έλεγα ψέματα».

Ο Δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, απέσυρε το πλαίσιο του περί πίεσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Θα πάνε όλα καλά» – Δίκη εντός δίκης για τις ενστάσεις Τζιωνή

Θυμίζουμε ότι ο Τζιωνής κατέθεσε για πρώτη φορά την Τρίτη (12/12) ενώπιον δικαστηρίου, όπου έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου. Θυμίζουμε ότι,  ο δικηγόρος του 33χρονου, υποστηρίζει πως οι καταθέσεις που έδωσε ο πελάτης του στις 27/4/2018 στους ανακριτές της υπόθεσης, οι υποδείξεις σκηνών και η παραλαβή τεκμηρίων από την οικία στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά, κατά την ίδια ημερομηνία, δεν έγιναν με τη θέληση του πελάτη του, αλλά μετά από ψυχολογική πίεση και υπό το βάρος του στερητικού συνδρόμου από τη διακοπή της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top