ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: «Επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας»

ΥΠΕΞ: «Επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο σχέσεων Κύπρου – Ρωσίας»

Το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου  Ρωσίας επαναβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων στη Λευκωσία μεταξύ του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας αρμόδιου για τις σχέσεις με ευρωπαϊκά κράτη Alexander Grushko και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μηνά Χατζημιχαήλ, οι οποίες σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου που έχει θεσμοθετηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

«Κατά τις διαβουλεύσεις έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, όπου επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδό τους, καθώς και της συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό, όπου ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις εξελίξεις όσον αφορά στις τρέχουσες προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του προβλήματος.

Ευχαριστώντας για τη διαχρονική υποστήριξη της Ρωσίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Χατζημιχαήλ, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ,  υπογράμμισε «τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στη στήριξη που προσφέρει η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». Ειδική μνεία έγινε για τη διαδικασία ανανέωσης της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στη Συρία, καθώς και τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία, όπου ο Γενικός Διευθυντής επανέλαβε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι, παρά τα όποια προβλήματα,  οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο μερών θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί, θέση την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει με συνέπεια εντός ΕΕ.

Ο κ. Grushko έγινε προηγουμένως δεκτός για εθιμοτυπική συνάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top