ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκινά η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ – Υπεγράφη σύμβαση

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκινά η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ – Υπεγράφη σύμβαση

Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για το έργο «Ανάπλαση του Χώρου του Παλιού ΓΣΠ» στη Λευκωσία υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας και των Συμβούλων Μελετητών και έτσι ξεκινά ουσιαστικά η εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής και των εγγράφων διαγωνισμού για το κατασκευαστικό συμβόλαιο του έργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο διαγωνισμός για το κατασκευαστικό συμβόλαιο εκτιμάται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του 2019.

Ο διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το έργο είχε προκηρυχθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως το Μάιο 2011, λαμβάνοντας υπόψη το Δημοψήφισμα που διεξήγαγε Δήμος Λευκωσίας για τις πιθανές χρήσεις του χώρου που έγινε το 2009.

Τον Οκτώβριο 2017, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, παραχωρήθηκε ο χώρος του παλιού ΓΣΠ στον Δήμο και τον Νοέμβριο του 2018, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Προσφορών του Δήμου η Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών με την ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Ιωάννης Κίζης, Γρηγόριος Πατσαλοσαββής, Κωνσταντίνος Κίζης & Ευθύμιος Δούγκας’’.

Το έργο περιλαμβάνει μεγάλο αστικό πάρκο με εκτενή χώρο πρασίνου και υπαίθριο αμφιθέατρο, πλατεία και χώρους αναψυχής στο επίπεδο του δρόμου, συνδέοντας και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το κτίριο του ΘΟΚ με το χώρο του παλιού ΓΣΠ.

Επίσης, δημιουργούνται δύο υπόγεια επίπεδα με χώρους στάθμευσης, συνολικά 650 θέσεων, με διευκόλυνση πρόσβασης για άνετη κυκλοφορία και σύνδεση με δημόσιες συγκοινωνίες και το δίκτυο μικρών λεωφορείων Λευκωσίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top