ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερής συνάντηση προέδρων Εμπορικών Επιμελητηριών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Τριμερής συνάντηση προέδρων Εμπορικών Επιμελητηριών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Τριμερής συνάντηση των προέδρων των εμπορικών επιμελητηρίων Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στην πόλη Μπερ Σεβά του Ισραήλ.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, κατά την τριμερή συνάντηση θα συζητήσει με τους ομολόγους του Uriel Lynn της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων του Ισραήλ και  Κωνσταντίνο Μίχαλο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, θέματα που άπτονται της ενίσχυσης των ήδη άριστων οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των τριών χωρών. Σημείωσε επίσης ότι θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα έρευνας και καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), στα οποία το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη εμπειρία.

Πρόκειται για την πρώτη τριμερή συνάντηση των προέδρων των τριών επιμελητηρίων και αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου και στο πλαίσιο της επόμενης τριμερούς συνάντησης κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στην τριμερής συνάντηση της Πέμπτης συμμετέχουν οι ηγέτες των τριών κρατών Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, Μπέτζιαμιν Νετανιάχου και Αλέξης Τσίπρας. Από πλευράς Κύπρου θα συμμετάσχουν επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Συγκοινωνιών.

Μια μέρα πριν από την τριμερή συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στο Τελ – Αβίβ επιχειρηματικό φόρουμ, ανάμεσα στις τρεις χώρες. Περίπου 260 συμμετέχοντες από το Ισραήλ αναμένεται να παρευρεθούν στο φόρουμ, και άλλοι περίπου 50 συμμετέχοντες από Κύπρο και Ελλάδα. Η Κύπρος συμμετέχει στο φόρουμ με 10 εταιρείες που περιλαμβάνουν κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρείες ανάπτυξης γης,  εταιρείες ICT, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, λογιστικά γραφεία και fiduciaries. Η Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχει στο φόρουμ με 7 εταιρείες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top