ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΠΑΤΗΣΕ» την Μπαρτσελόνα με… «ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ» Μιλουτίνοφ ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΠΑΤΗΣΕ» την Μπαρτσελόνα με… «ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ» Μιλουτίνοφ ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με… ατσάλινη άμυνα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός νίκησε 69-60 την Μπαρτσελόνα, μέσα στη Βαρκελώνη και πήγε στο 8-5!

Μεγάλη παράσταση του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη!

Με τρομερή άμυνα και κυρίαρχο στις δύο πλευρές του παρκέ τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 69-60 την Μπαρτσελόνα, μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και ανέβηκαν στο 8-5, παραμένοντας σε τροχιά τετράδας!

Καταπληκτική εμφάνιση από τον Σέρβο σέντερ με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ, με τα «σκουπίδια» να αποτελούν νέο ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα (καθώς και οι 36 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης), με τον Σπανούλη να είχε 14 πόντους και τους Γουίλιαμς-Γκος και ΛεΝτέι να είχαν από 10 ο καθένας.

Οι Πειριαιώτες θα ολοκληρώσουν τη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας, υποδεχόμενοι στο ΣΕΦ την Πέμπτη (20/12, 21:00) την Γκραν Κανάρια.

Από την ομάδα του Πέσιτς, που έπεσε στο 6-7, ξεχώρισαν οι Κλαβέρ και Οριόλα με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Γουίλιαμς-Γκος ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Πολύ νευρική αρχή και για τις δύο ομάδες στο παιχνίδι, με κακές επιθέσεις και λάθη, με το σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο να ήταν το 5-5.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και εκμεταλλευόμενοι τα επιθετικά ριμπάουντ με τον Μιλουτίνοφ ξέφυγαν στο +4 (8-12).

Οι Καταλανοί χτύπησαν με τον ίδιο τρόπο και ισοφάρισαν (14-14), όμως την τελευταία λέξη της πρώτης περιόδου είχαν οι Πειραιώτες, καθώς με τρίποντο του Γουίλιαμς-Γκος την έκλεισαν μπροστά (14-17).

Με τον Σεραφέν να δημιουργεί προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά (18-17), στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε γρήγορα με τον ΛεΝτέι και το νέο +4 (18-22).

Το παιχνίδι εξακολουθούσε να είχε αργό τέμπο, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κυρίως από τις δεύτερες ευκαιρίες, με τον Μιλουτίνοφ να διατηρούσε μπροστά την ομάδα του Πειραιά (23-25), στα μισά.

Η αστοχία συνεχίστηκε και από τους δύο, με το τρίποντο του Πάνγκος να βάζει μπροστά την Μπαρτσελόνα και τους Παπανικολάου και Γουίλιαμς-Γκος να απαντούν για τους Πειραιώτες για το +4 (26-30), στο 18’.

Στον εναπομείναντα χρόνο, δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην αναμέτρηση, με τους παίκτες του Μπλατ να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενη (30-32).

Με εξαιρετικές άμυνες και «ζεστή» περιφέρεια μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να ξεφύγει αρχικά στο +8 (30-38) και με τον Μιλουτίνοφ να… δεσπόζει στις δύο ρακέτες στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο +10 (33-43), στο 24’.

Οι παίκτες του Μπλατ συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τον ΛεΝτέι να τους στέλνει στο +12 (35-47) και με τον Μπόγρη να έρχεται από τον πάγκο και να προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ, η διαφορά πήγε στο +13 (41-54), στο 26’.

Ωστόσο, στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Μπλατ έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, με τους Ερτέλ και Κούριτς να ρίχνουν τη διαφορά και το πολύ τυχερό καλάθι του Οριόλα να διαμορφώνει στο τέλος το 48-55.

Με τρίποντο του Γουίλιαμς-Γκος ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» στην τέταρτη περίοδο για το +10 (48-58). Οι παίκτες του Μπλατ διατηρούσαν τον ίδιο βαθμό συγκέντρωσης, κρατώντας τη διψήφια απόστασή τους (52-63), με τον Οριόλα να προσπαθούσε μόνος του να κρατήσει την Μπαρτσελόνα, αλλά τον Σπανούλη να συντηρεί το +11 (54-65), στο 35’.

Έκτοτε, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τον χρόνο, με την άμυνά του να παίρνει σχεδόν… άριστα και έτσι να μην πληρώνει την αστοχία του μέχρι το 38’ (56-65).

Ο Μιλουτίνοφ έσπασε το… ρόδι με δύο βολές (56-67), με τους Καταλανούς να πανικοβάλλονται και να χάνουν το ένα σουτ μετά το άλλο και έτσι τους Πειραιώτες να φεύγουν με τη νίκη με το τελικό 60-69.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 30-32, 48-55, 60-69.

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Σεραφέν 2, Πάνγκος 3 (1), Σίνγκλετον, Χάνγκα 9 (1), Μπλάζιτς 2, Ερτέλ 8, Πουστοβόι 4, Οριόλα 10, Κούριτς 7 (1), Κλαβέρ 13 (3), Τόμιτς 2.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 10 (2), Τουπάν, Σπανούλης 14 (4), Τίμα 2, Μιλουτίνοφ 18 (14ριμπ.), Στρέλνιεκς, Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 6 (2), Μάντζαρης, Μπόγρης 5, ΛεΝτέι 10.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top