ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση της εγγονής του – Αθωώθηκε από το Ανώτατο

ΚΥΠΡΟΣ: Καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση της εγγονής του – Αθωώθηκε από το Ανώτατο

Το Ανώτατο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση σε βάρος ηλικιωμένου για υπόθεση παιδεραστίας.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο»,  το Ανώτατο αθώωσε τον ηλικιωμένο που πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος σε 40 κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος της 9χρονης εγγονής του, για δύο λόγους. Λόγω της ποιότητας της μαρτυρίας της ανήλικης εγγονής του και γιατί υπήρξε παραβίαση του δικαιώματος για δίκαιη δίκη, αφού σύμφωνα με την απόφαση, η Κατηγορούσα Αρχή δεν παρουσίασε στην δίκη ουσιώδεις μάρτυρες, όπως οι γονείς της 9χρονης.

Ο 77χρονος, αφού κρίθηκε ένοχος αρχικά, για 40 αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ του Ιουνίου 2014 και Αυγούστου 2015, που διαπράχθηκαν στην οικία του κατηγορουμένου, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Ο λόγος που η Κατηγορούσα Αρχή δεν συμπεριέλαβε τους γονείς και τον αδελφό της ανήλικης στους μάρτυρες ήταν γιατί «δεν θα προσέφεραν ουσιώδη ή αξιόπιστη μαρτυρία».

Ωστόσο, το Ανώτατο εξήγησε πως αφού η ανήλικη, σε μία περίπτωση μετά που ισχυρίστηκε ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά ο παππούς της, κατήγγειλε το περιστατικό αμέσως στον πατέρα και τον αδελφό της, επομένως εάν το επιβεβαίωναν θα αποτελούσε  στοιχείο ενισχυτικής μαρτυρίας ως άμεσο παράπονο. Επίσης, σημειώθηκε ότι η Κ.Α. μπορεί να επιλέξει να μην παρουσιάσει μάρτυρες εφόσον δώσει κάποια εξήγηση, αλλά στην προκειμένη «τέτοια εξήγηση δεν έδωσε, με αποτέλεσμα το Κακουργιοδικείο να αισθανθεί την ανάγκη να δώσει το ίδιο εξήγηση και μάλιστα αυθαίρετη».

Το Ανώτατο διαφώνησε με την απόφαση του Κακουργιοδικείου αφού: «Περιορίστηκε μόνο στην υποκειμενική εντύπωση που αποκόμισε για την αξιοπιστία της (σ.σ. 9χρονης), χωρίς ταυτόχρονα να συσχετιστεί, αντιπαραβάλει και διερευνήσει αντικειμενικά τις εκατέρωθεν εκδοχές και χωρίς να θέσει την εκατέρωθεν μαρτυρία στο βάσανο της αξιολόγησης από απόψεως περιεχομένου και ποιότητας, ώστε η εντέλει αποδοχή της μαρτυρίας της ανήλικης να μην συναρτάται μόνο από την εξωτερική εντύπωση που προκάλεσε».

Εν τέλει, η απόφαση του Ανωτάτου, ήταν να αθωώσει την Πέμπτη (20/12) τον παππού της 9χρονης αφού έκρινε ότι: «Η μη κλήτευση των γονιών και του αδελφού της ανήλικης ως μαρτύρων από την Κ.Α. έπληξε το δικαίωμα του εφεσείοντα για δίκαιη δίκη, που αποτελεί από μόνο του στοιχείο για ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, επιπρόσθετα από την ποιοτικά αδύνατη μαρτυρία της ανήλικης».

Σημειώνεται ότι η 9χρονη είχε μιλήσει αρχικά στην δασκάλα της στο Δημοτικό, για την σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν, όπως ισχυρίζεται, από τον παππού της.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top