ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εξασθενεί το ένα κύμα κακοκαιρίας και έρχεται άλλο – Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι

ΚΥΠΡΟΣ: Εξασθενεί το ένα κύμα κακοκαιρίας και έρχεται άλλο – Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Βαροµετρικό χαµηλό θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι την Τετάρτη (2/1) το βράδυ, ενώ νέο βαροµετρικό χαµηλό θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή, αργά το απόγευµα και το βράδυ της Πέµπτης (3/1).

Το απόγευµα της Τρίτης (1/1) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τα φαινόµενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα ή παρατεταµένα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά σε καταιγίδα πιθανό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως αργότερα. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τα φαινόµενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα ή παρατεταµένα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Σε καταιγίδα πιθανό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Θυμίζουμε μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση. 

Την Τετάρτη (2/1) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τα φαινόµενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα ή παρατεταµένα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα πιθανό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει παγετός.

Την Πέµπτη (3/1), περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Αργά το απόγευµα και τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και παροδικά πολύ ισχυρούς ανέµους. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή (4/1), περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο (5/1), περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top