ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» από Αλληλεγγύη για συνεργασία με ΔΗΚΟ – Σχεδόν ομόφωνη η απόφαση

«Πράσινο φως» από Αλληλεγγύη για συνεργασία με ΔΗΚΟ – Σχεδόν ομόφωνη η απόφαση

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Αλληλεγγύης συνήλθε το απόγευμα της Παρασκευής 11/01 με αντικείμενο τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Με ποσοστό 91% των παρόντων μελών του Κεντρικού Συμβουλίου, υπερψηφίστηκε η συνεργασία με το ΔΗΚΟ στις ευρωεκλογές του Μαϊου.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του Κινήματος, το κείμενο της απόφασης για τις επερχόμενες ευρωεκλογές όπως εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο στη συνεδρία της 11ης Ιανουαρίου 2019 είναι το κάτωθι: «Το θέμα των επικείμενων Ευρωεκλογών απασχόλησε διαδοχικές συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κινήματος, ενώ έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών στο επίπεδο της Πολιτικής Επιτροπής και του Κεντρικού Συμβουλίου μετά από εκτενή ενημέρωση εκ μέρους της Προέδρου του Κινήματος. Σημειώνεται επίσης ότι στις κατά καιρούς οργανωτικές συγκεντρώσεις το θέμα αυτό απετέλεσε αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων, όπως διαμορφώνονταν οι εκάστοτε εξελίξεις στη βάση των διαβουλεύσεων με τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού πατριωτικού -ενδιάμεσου- χώρου.

Σε όλες τις διαβουλεύσεις της Προέδρου του Κινήματος, βασικός γνώμονας ήταν και παραμένει η διατήρηση της αυτονομίας του Κινήματος το οποίο σε όλα τα στάδια που κλήθηκε να διαμορφώσει και να πάρει πολιτικές θέσεις κράτησε αλώβητες τις διακηρυκτικές θέσεις και αρχές του, υπηρετώντας το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου κάτω από τις σημερινές αντίξοες συνθήκες. Η γενική διαπίστωση του Κινήματος ήταν και παραμένει ότι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνιστά ύψιστη πολιτική πράξη που υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου και αυτό ανέδειξε μέσα από την καθημερινή δράση της η Πρόεδρος του Κινήματος και Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Διά τούτο, κρίνεται ότι η οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να υπηρετεί αυτούς τους στόχους και μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγιναν όλες οι διεργασίες με τις πολιτικές δυνάμεις του Δημοκρατικού Πατριωτικού χώρου. Δεν διαφεύγει της προσοχής του Κινήματος ότι βιώνουμε μια πολιτικά ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση που κρίνεται από την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, τους ελλοχεύοντες κινδύνους για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και την άτεγκτη στάση και συμπεριφορά της κατοχικής Τουρκίας. Συνακόλουθα η οποιαδήποτε θέση του Κινήματος πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το πολιτικό αυτό περιβάλλον.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα αλλά και το αναντίλεκτο γεγονός ότι η Πρόεδρος του Κινήματος εξ αντικειμένου έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις αναμενόμενες εξελίξεις για το Κυπριακό, τα εντεταλμένα από το Καταστατικό όργανα του Κινήματος θεωρούν ότι η συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα προσφέρει όλα τα αναγκαία εχέγγυα για να συνεχίσουμε το έργο και τους αγώνες μας και στη νέα ευρωβουλή μετά τις εκλογές του Μαϊου.

Η προσφερόμενη επιλογή δεν υποβαθμίζει ούτε αναιρεί τη συνέχιση της συνεργασίας του Κινήματος με τον ενδιάμεσο χώρο στα πολιτικά ζητήματα που καλούνται οι πολιτικές δυνάμεις να διαχειριστούν, με απόλυτο σεβασμό στην αυτοτέλεια και αυτονομία κάθε πολιτικής δύναμης.

Με κριτήριο τα προαναφερθέντα, η Πολιτική Επιτροπή και το Κεντρικό Συμβούλιο του Κινήματος, αφού έλαβαν υπόψη την επικαιροποιημένη ενημέρωση της Προέδρου, ομόφωνα προκρίνουν τη συνεργασία του Κινήματος με το Δημοκρατικό Κόμμα με τη συμμετοχή της Προέδρου του Κινήματος, Δρος Ελένης Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος στις ευρωεκλογές του 2019.

Ταυτόχρονα εξουσιοδοτούν το Εκτελεστικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων πρακτικών διευθετήσεων προς υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Το Κίνημα με αφορμή την απόφαση αυτή διαδηλώνει ξανά την αταλάντευτη θέση  του για τη συνέχιση του αγώνα για τη σωτηρία της ιδιαίτερής μας πατρίδας που είναι και αποτελεί τον υπέρτατο για εμάς νόμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top