ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Καταγγέλλει δημοσίως ότι κυλιόμενες σκάλες σε εμπορικό ‘παγίδευσαν’ το παπούτσι του γιου της –Κλονίζει η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Καταγγέλλει δημοσίως ότι κυλιόμενες σκάλες σε εμπορικό ‘παγίδευσαν’ το παπούτσι του γιου της –Κλονίζει η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μητέρα ανήλικου κατήγγειλε δημοσίως την Κυριακή (13/01) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι κυλιόμενη σκάλα εμπορικού κέντρου της Κύπρου, παγίδευσε το πόδι του παιδιού της, κινδυνεύοντας με σοβαρότατο τραυματισμό.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της, μάλιστα, συνοδεύει τα σημειώματά της με μια φωτογραφία που κλονίζει τον οποιονδήποτε, καθώς παρουσιάζει το παπούτσι του αριστερού ποδιού του ανήλικου να είναι τεμαχισμένο στο ύψος των δακτύλων, λόγω της παγίδευσης στην κυλιόμενη σκάλα.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την οικογένεια του παιδιού, για σκοπούς καλύτερης ενημέρωσης. Όπως μας αναφέρθηκε, μέχρι το πρωί της Δευτέρας (14/01) δεν είχε γίνει καταγγελία για το περιστατικό στην Αστυνομία. Μας διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι έχει ήδη υποβληθεί παράπονο στην διαχειρίστρια εταιρεία και ότι εξετάζονται τα επόμενα μέτρα που θα ληφθούν.

Να σημειωθεί ότι βάσει των Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων η ιδιοκτήτρια εταιρεία θα έπρεπε να έχει κάνει εκτίμηση κινδύνου στις εγκαταστάσεις της, αλλά και να μεριμνά για την αναγκαία συντήρηση. Όπως μας ανέφερε εμπειρογνώμονας, το θέμα είναι κατά πόσον έχει γίνει σωστά η εκτίμηση κινδύνου και κατά πόσον οι κυλιόμενες σκάλες –αν τελικά το ατύχημα όντως οφείλεται σε τεχνική βλάβη-έτυχαν της πρέπουσας συντήρησης.

Το ίδιο άτομο ανέφερε στην ιστοσελίδα μας πως πλέον του θέματος θα πρέπει να επιληφθεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Πάντως, είναι γεγονός ότι το περιστατικό δεν μπορεί παρά να προβληματίσει τον οποιονδήποτε, καθώς για όποιον λόγο και να έγινε το εν λόγω ατύχημα, ήταν σοβαρό και θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί και η ψυχολογική αναστάτωση του παιδιού, αλλά και της οικογένειάς του.

Σημειώνεται ακόμη ότι κάτω από την ανάρτηση της μητέρας του παθόντα, υπήρξαν εκατοντάδες σχόλια και αντιδράσεις για το θέμα, καθώς ήταν επόμενο να ευαισθητοποιηθεί πολύς κόσμος. Αν και έχουν εκφραστεί ποικίλες θέσεις, εντούτοις δεν αναπαράγουμε καμία απ΄ αυτές, καθώς στόχος μας δεν είναι να κάνουμε «δίκη» μέσω διαδικτύου, αλλά να προβληματίσουμε τους πάντες (όποιος κι αν ευθύνεται για το ατύχημα), προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top